Cüneyt Arkın: Tarihi Film Karakterleri Gerçeklerle Uyuşmuyor

cuneyt-arkin-tarihi-film-karakterleri-gerceklerle-uyusmuyor-CHA-1038167-1- tarihi film karakterleri

Türk sinemasının en ünlü oyuncularından Cüneyt Arkın, yeni çevrilen tarihî konulu televizyon dizisi ve sinema filmlerindeki karakterlerin gerçeklerle uyuşmadığını belirtti.

Denizli Pamukkale Üniversitesi (PAÜ)’nde düzenlenen Türk Kılıcı Yatağan Sempozyumu’na katılan Arkın, bir zamanlar Türkiye’de batı hayranı bir gençlik oluştuğunu fakat artık kalmadığını söyledi: “Bir dönem sevgili gençlerimizde Amerikan traşı, giyim tarzı, kolye ve bilezik takma şekli vardı. Çok üzüldüm o günlerde. ‘Niye?’ diye soruyordum, ‘İşte ben Amerikanlılaşıyordum.’ diyordu benim güzel gençliğim. “Amerika’nın tarihinde ne var, anlatır mısın?’ diyorum. Tarihinde bir iç savaş var, bir de büyük medeniyet kurmuş Kızılderilileri yok eden bir millet. Batı ise ne kadar az gelişmiş, gelişmekte olan mazlum ülkeler varsa yer altı yer üstü bütün servetlerini sömürmüş, dahası insanlarını köle diye satmış. Benim gençlerim bunlara özeniyor.”

images (1)Türklerin Osmanlı ile birlikte eşi benzeri olmayan bir medeniyet ve şahane bir kültür oluşturduğunu ifade eden Cüneyt Arkın, “Atalarımız bunlarla dünyayı fethetti. Bütün bu değerler, ona büyük güç verdi. Şimdi sizin kanlarınızda, genlerinizde de bu değerler var.” dedi. Nereye gitse tarihî filmlerini her yaştan insanların seyrettiğini gördüğünü belirterek, “Cüneyt abi, iyi ki o filmleri çekmişsin. O filmlerde biz tarihi canlı olarak yaşıyoruz, diyorlar. Bir Karaoğlan çekildi, adı sanı yok, kayboldu gitti. Niye Türk insanı, Cüneyt Arkın’ın tarihî filmlerine çok ilgi gösteriyor, seviyor da onlara niye göstermedi?” şeklinde konuştu. Dizi ismi vermeden “Malkoçoğlu” karakterini de eleştiren Arkın, “Kanuni dizisinde bir Malkoçoğlu var. Meyhanede şarap içiyor, kadınlarla yatıyor filan…” dedi.

Tarihin gençlere öğretilmesi gerektiğini anlatan Cüneyt Arkın, şunları kaydetti: “Osmanlı, yayı kaç metre atıyor biliyor musunuz? Bin 200, bin400 metre atıyor. Öylesine yaylar yapan Osmanlı varken okları biz Macarlardan, Kazaklardan aldık. Gençlere tarihimizi aşılayabilsek. Benim Türk gencim dese ki, ‘Ben ABD’li, batılı gençlerden çok daha önemliyim, değerliyim, çünkü çok daha iyi tarihim var. Benim çok değerli bir medeniyetim var. Kim oluyor onlar?’ Ben nereye gittiysem hak, adalet, bayındırlık götürdüm. Ben böyle bir imparatorluğum; şaka değil, üç kıta, beş deniz.”

Sabah

Bu galerimize bakmanızı tavsiye ederiz!: sinematikyesilcam.com/2014/02/fantastik-turk-sinemasi-galeri-006-kostume/

cuneyt_arkin_tarih_film_karakterleri_gerceklerle_uyusmuyor_h78529

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir