Pazar Yazıları: Tevfik Yener – Cahide Sonku’nun kızı Ender Doruk

ender doruk 30

Tevfik Yener’in İSTANBUL AŞK EKMEK HAYAL kıtabında Cahide Sonku‘nun kızı Ender Doruk ile ilgili ilginç bir yazısından bir bölümünü özet halinde sizlerle paylaşıyoruz. Yazının tamamını İSTANBUL AŞK EKMEK HAYAL kitabında bulabilirsiniz…

Tevfik Yener’le Hafta Sonu

Kahramanımız 18 yaşındaydı. “Acil gel” mektubunu alınca Londra’dan İstanbul’a geldi. Adı Ender’di. Güzellikte ender kızdı. Sarı saçlı, rüya yüzlüydü. Çizgi filmlerin prenseslerine benziyordu.

Annesi. Fakir düşmüş eski tiyatro-film yıldızıydı. Kızına özetle, “Baban öldü yavrum. Biliyorsun başkasıyla evli, bende kuruş yok. Okul masrafını gönderemem” dedi, “Mirastan payını alınca okuluna dönersin.”

ender doruk 6Miras paylaşımı zorlu çıktı. Memleket gibi para…

Dava uzadı, araya girdim, son eşe ricada bulundum işe yaramadı. Ender bir gün vedaya geldi, “Gidiyorum” dedi. Londra’ya dönüyormuş. “Dava n’oldu?” diye sordum. “İlgilenmiyorum” demez mi.

“Para için savaşmak midemi bulandırıyor. Tiksindim” diyerek çekti gitti. Beş kuruşsuz…
Ülkenin en büyük servetlerinden birinin varisi Ender, Cahide Sonku’nun kızıydı.

Cahide Sonku kızına kavuşunca içkiyi bırakmıştı, gidince tekrar başladı. Bir dönemin tek yıldızının acıklı sonunu iyi bilirim

Ender bir daha Türkiye’ye dönmedi. Eşlerine Rolls Royce hediye eden meşhur Tütüncü İhsan Doruk’un tek evladı izini kaybettirdi. Yıllar sonra bir hamburgercide garsonluk yaptığını duydum.

Not: Yazıyı bir gazeteden olduğu için yayınlamıştık ancak Tevfik Yener‘in uyarısıyla kısalttık. Yazı İSTANBUL AŞK EKMEK HAYAL kitabındandır. Anlayışından dolayı kendisine teşekkür ederiz.

mistik 5086_3 Ender Doruk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir