Değerli sanatçı Nevin Akkaya yaşamını yitirdi.

nevin akkaya 6

Türk sinemasının ünlü seslendirme sanatçılarından Nevin Akkaya yaşamını yitirdi. Akkaya, Türkan Şoray ve Hale Soygazi gibi pek çok oyuncuya ses vermişti.

Şehir Tiyatroları oyuncusu, tiyatro, sinema ve seslendirme sanatçısı Nevin Akkaya, 96 yaşında hayatını kaybetti.

Sanatçının cenazesi, yarın Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde 10.30’da düzenlenecek törenin ardından, Teşvikiye Camisi’nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Akkaya, Türkan Şoray, Hale Soygazi, Neriman Köksal ve Arzu Okay gibi pek çok sanatçıya seslendirmişti.

Nevin Akkaya, Türkan Şoray’ın 50’den fazla filmine sesini vermişti…

nevin akkaya

NEVİN AKKAYA KİMDİR?

1937 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları’na girdi. Muhsin Ertuğrul’un kurduğu Küçük Sahne’de (1951-52). 1959’da Kent Oyuncuları’nda sahneye çıktı.

“Hamlet”, “Othello”, “Kış Masalı”, “Yanlışlıklar Komedyası”, “Nasıl Hoşunuza Giderse”, “Fırtına”, “Cyrano de Bergerac”, “Kanlı Düğün”, “On İkinci Gece”, “Örümcek”, “Fareler ve İnsanlar” ve daha birçok oyunda oynayan sanatçı, Muhsin Ertuğrul ile “Kral Lear” ve “Bir Adam Yaratmak” oyunlarında rol aldı.

1952’de Tarık Gürcan ile evlenerek tiyatroyu bıraktı. Birçok sinema sanatçısını seslendiren Akkaya 1960’tan sonra yalnızca seslendirme çalışmaları yaptı. 1990’lara kadar seslendirme çalışmaları yapan Akkaya, 500’e yakın filmde seslendirme yaptı.

2007 yılında 10. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında, kendisine Bilge Olgaç Başarı Ödülü verildi.

Kaynak: Milliyet

nevin akkaya 3

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir