ZEKİ ALASYA DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ…

zeki alasya 003

Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu Zeki Alasya bu sabah yaşamını yitirdi. Usta oyuncu 22 Nisan’dan bu yana özel bir hastanede karaciğer rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyordu.

Zeki Alasya abimiz şimdi ölümsüzleşti… Pek çok sanatçıyı kaybediyoruz ama benim için durum farklı, harbiden yeşilçam adına bir parçamızı kaybettik.

Devekuşu kabarelerle büyümüş kasetten dinleyip diyalogları kafama kazınmış birisi olarak; “abi espri anlayışımıza kattıkların için sana teşekkür ederim” demem gerekiyor…  Öyle böyle az buz birşey değildi yaptığın, bizi yetiştirenlerden birisiydin… Daha geçen gün yasakları kaleme almak için dinlerken hiçbirşeyin değişmediğini ve o zamanlar bizleir uyarıp işaret ettiklerinizi düşünüyordum…. Gönlümüzdeki yerin bellidir güzel insan (Utku Uluer)

HABERİ:

Onlarca filmi ile gönlümüzde that kuran Zeki Alasya, ekranlarda hiç uzak kalmamıştı. Son olarak büyük bir hayran kitlesine sahip olan ‘Küçük Ağa’ dizisinde rol alıyordu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA:

Hastaneden yapılan açıklamada, “Karaciğer hastalığı sebebiyle 22 Nisan 2015 tarihinden beri tedavisi devam etmekte olan Zeki Alasya bugün saat 10:32’de vefat etmiştir” denildi.

Zeki Alasya, geçtiğimiz ay aniden rahtasızlanarak hastaneye kaldırılmış, kısa süren bir tedavini ardından taburcu olmuştu. 18 Nisan’da doğum günü olan babasının diyabet hastası olduğunu söyleyen Zeynep Alasya “Önceki gün doğum gününü kutladık. Aniden rahatsızlandı. Ancak durumu iyi” demişti.
ZEKİ ALASYA

KAYNAK: dİPSAHAF, Milliyet, sol.org.tr ZEKİ ALASYA

One thought on “ZEKİ ALASYA DA ÖLÜMSÜZLEŞTİ…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir