Gerçekleşmeyen Projeler 1: Ayhan Işık – Cüneyt Arkın


Gerçeklesmeyen projeler 1:
Ayhan Işık  ve Cüneyt Arkın‘ın birlikte bir filmde oynamamaları… Yeri gelir dünya sinemasında iki önemli oyuncu karşı karşıya oynar. Hem gişe garantili hem de tadı damağında kalır bazen izleyicinin ama bazı isimler hiç oynamamışlardır.

Yetmişli yıllar… Yeşilçam’ın zirve olduğu yıllar ve yesilçamın zirvesinde iki dev isim var: Ayhan Işık ve Cüneyt Arkın.

Ayhan Işık Cüneyt Arkın 2

O yıllarda gişe demek neredeyse her şey demek. Bugün ki gibi farklı platformlar da yok. Er meydanı bellidir ve bu yüzden de Yeşilçam’ın yapımcılarının tabiri caizse gişe için her şeyi yapmaktadırlar. Haliyle onları bir araya getirmek için göbek çatlatmışlar.

İşte böyle bir ortam’da Osman Seden ikisi için bir senaryo yazar ki bu film Kanun Namına filminin de devamı olacaktır. Cüneyt Arkın da Ayhan Işık‘ın oğlu rolünde oynayacaktır. Hatta Cüneyt Arkın‘ın senaryodaki ismi bile Cüneyt‘tir ancak Cüneyt Arkın senaryoyu okuduktan sonra senaryonun Ayhan Işık ağırlıklı olduğunu ve de dengesiz olduğunu dile getirir. “Benim sahnem ondan az” diyerek filmi reddeder. O yıllar da Afişte kimin isminin en yukarda yazılacağının bile konu edildiğini düşünürsek bu tepkiyi de daha iyi anlayabilirz.  Tab i film projesi rafa kalkmaz ve Cüneyt Arkın‘ın rolü Yalçın Gülhan‘a verilir. Ayhan Işık cephesinde ise durum daha farklıdır. “Bir daha asla onunla oynamam” diyerek Cüneyt Arkın ile gelecek projeleri de geri çevirir daha doğrusu bunun yolunu kapar.

Böylelikle iki yıldızın inatllaşması onları birlikte oynamasıni isteyen sadık Yeşilçam izleyicisi için bu olaydan sonra bir rüyadan öteye geçmez. Bu gün iki kralı aynı filmde görme şansından mahrum kalmış olduk.

1972 yılında olan bu hadiseyi daha sonra bana bahsi geçen filmde de rol alan rahmetli Hüseyin Peyda anlatmıştı. Onunla ölmeden evvel tanışmış bir kaç kez sohbet etme imkanım olmuştu. Gerçekleşmeyen Projeler serimize ve “ah keşke gerçekleşse” dediğim filmleri yazmaya yine devam edeceğim. Bizden ayrılmayın!

Sinematik Yeşilçam için yazan: Sedat Akkurt

6849_1 Ayhan Işık
Ayhan Işık - Cüneyt Arkın

Ayhan Işık – Cüneyt Arkın

One thought on “Gerçekleşmeyen Projeler 1: Ayhan Işık – Cüneyt Arkın

  1. Merhabalar, konuyu hortlatıyorum ama bu zamana kadar bu makaleye kimse cevap vermediği için cevap veriyorum 🙂

    öncelikle şunu hatırlatmak isterim;
    “SİNEMA DEMEK CÜNEYT ARKIN DEMEK, CÜNEYT ARKIN DEMEK YEŞİLÇAM & SİNEMA DEMEK”

    AYHAN IŞIK’ında imajını yerle bir etmiştir o benden üstün değildir imajı vermiş helal KARA MURADIMA bende olsam bende aynısını yapardım. ayhan ışık hem baba rolünde olacak hemde daha çok kamera karşısında görünecek ve CÜNEYT ARKIN’ı ezmiş olacak..

    50 sene sonra yani bugün bu konu açıldığında ise görüyormusunuz CÜNEYT ARKIN daha düne kadar ayhan ışıkla çevirdiği filmde ezik büzük bir oyuncu gibi gösterilecekti, burada CÜNEYT ARKIN’a kumpas kurmaya çalışmışlar ama süper zeka bunun farkına varmış resti çekerek hem ayhan ışık’tan hemde tüm rakiplerine üstünlüğünü göstermiştir.

    ayrıca 1984’lü yıllarda kadir inanır ile CÜNEYT ARKIN aynı filmde oynamaları istediğinde kadir inanır başrol ben olurum cüneyt arkın sinemada yaşlandı gibi gibi sözlerde bulunmuştu, büyük üstadımız sinemanın kralı CÜNEYT ARKIN deli kadirede postasını koymuş ve teklifini reddetmişti..

    işte bu yüzden “CÜNEYT ARKIN TÜRK SİNEMA TARİHİNİN” en büyük isimlerinden biri haline gelmiştir.
    TÜRK SİNEMA TARİHİNDE ONUN YERİNİ DOLDURABİLECEK BİR OYUNCU BU DÜNYAYA BİR DAHA GELMEZ…

    son olarak, vefat eden “TÜM SİNEMA OYUNCULARIMIZA” “ALLAH RAHMET EYLESİN”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir