Çetin İnanç’tan Dünyayı Kurtaran Adam 1.5 geliyor

ciko 0003

Sinematik Yeşilçam’ın 2007 yılından beridir sürdürdüğü yayın hayatında pek çok paylaşımına konu olmuş bir filmdir 1982 yapımı Dünyayı Kurtaran Adam. Bunun dışında dünya üzerindeki tek Çetin İnanç fan kulübü olan ÇİKO’yu da sitede yaşatıyoruz.

Çetin İnanç, bunca yıl yapılmış hakaretlere ve alay etmelere nazire edercesine bu defa uzayın en kötü filmini çekmeye hazırlanıyor…

Dünyayı Kurtaran Adam 1.5 from Dünyayı Kurtaran Adam 1.5 on Vimeo.

Film ile ilgili elimize geçen bilgilerde film içeriğinde otobiyografik ögeler ile Belgesel-Kurmaca hatta Deneysel öğelerle çekilecek bir film olduğunu anladık. Cetin İnanç bizleri hayal dünyasında ‘Fantastik’ bir yolculuğa çıkaracak. Bu filmde de ilk filmde olduğu gibi devamlılık, mantık ve estetik kaygıları yok, hayal varmış! Dünyayı Kurtaran Adam 1,5 eskinin mirasına konup gişe kaygıları güden bir devam filmi olmaksızın ve Jet Rejisör Çetin İnanç tarzından kopmaksızın, 2016’da yeniden seyirci ile buluşacakmış.

ciko 0002

‘Türk İşi Fantastik Filmler Festivali’ FANTASTURKA’nın ve ‘Ön Elemede Elenmiş Filmler Festivali’ 2.El Film Festivali’nin ana düzenleyicisi konumunda olan Ankara Kısa Filmciler Derneği ve dernek üyelerinin kurmuş olduğu Turco Prodüksiyon organizasyonunda çekilecek kar amacı gütmeyen film, dünyada oldukça yaygın kullanılan kitlesel fonlama ve çoklu destekçi yöntemi ile gerçekleşecek. 2015 yılında, fonlaması tamamlanacak film 2016 yılında seyirci ile buluşacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir