Film Karelerinde Yeşilçam 91 Yılmaz Köksal Özel

Bu hafta filmlerden yakaladığı kareleri paylaştığımız Film Karelerinde Yeşilçam köşemizi Yılmaz Köksal ‘ın anısına armağan etmek istedik ve bu yüzden 91. paylaşımımız da sadece Yılmaz Köksal yer alacak. Bu haftaki paylaşımımızda Yılmaz Köksal ‘lı 11 karemiz var. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır.

Yılmaz Köksal Özel

Yılmaz Köksal - Vurun aslanlarım vurun

Yılmaz Köksal ve Yavuz Selekman … Vurun Aslanlarım Vurun filminden

erkan hakarar screenshot 005

Çeko filminden 3 kare

yilmaz_koksal 004 Yılmaz Köksal Özel

yilmaz_koksal 002

ceko_sinematik_01

Cemo ile Cemile filminden 2 kare

cemo_ile_cemile_sinematik7

cemo_ile_cemile_sinematik4

Yılmaz Köksal – DESTAN filmden yakaladığımız 4 kare:
destan_yilmaz_koksal_sinematik19

destan_yilmaz_koksal_sinematik15

destan_yilmaz_koksal_sinematik1

destan_yilmaz_koksal_sinematik5

Yılmaz Köksal Kimdir?

Yılmaz Köksal, ( d. 15 Temmuz 1939 Kırşehir, ö. 22 Ekim 2015 İstanbul [1][2]) Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Kırşehir ilinde doğan Köksal, daha sonra ilkokulu bitirerek Osmaniye’den İstanbul’a geldi ve Tophane Sanat Enstitüsünde okudu. Bir süre gemilerde çalışarak Avrupayı dolaştı. Tunç Başaran’ın sinemaya uyarladığı, Orhan Kemal’in “Murtaza” eserinde “Dubara” rolünü oynayarak sinema tarihine geçti. Uzun bir süre ikinci derecede rollerde oynadıktan sonra 1970 de Çetin İnanç’ın yönettiği “Çeko” filminde başrole yükseldi. Filmin başarısıyla halkın beğenisini kazanıp, macera filmlerinin aranan oyuncusu ve sinema tarihinin sevilen oyuncularından biri oldu.

1965’ten 2005’e kadar 182 filmde oynamıştır.Birçok film senaryosu yazmıştır.Özel televizyonların çoğalmasıyla birlikte sinema ve dizi filmlerinde oyunculuk hayatına devam etmiştir. Kanser hastalığına yakalanan Köksal 22 Ekim 2015 tarihinde vefat etti… (wikipedia)

NOT: Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir