Robert Widmark Şimdi Ne Yapıyor?

Robert Widmark Banner pic riza cuneyt arkinjpg

Bundan 5 yıl önce Bologna‘da bir ilan görmüştüm. Şehrin kültürel hayatına has bir işgal evi/lokalinde bıçak atma dersleri ve akrobasi ile ilgili bir sınıf açılmıştı. Tam da sehirlerarası sirkin geldiği döneme denk gelen bir ilan olduğu için bu ders ilanı daha da ilgimi çekmişti.

3 yıl sonra aynı ilanı tekrar şehrin farklı yerlerinde gördüm bu sefer şehre gelen bir sirkte yoktu. O gün facebookta aynı işgal evindeki eğitmen arkadaşlardan birisinin Alberto Dell’aqua‘yı ismini de ilana iliştirdiğini gördüm.

Alberto Dell’aqua yani Yeşilçam’daki namıyla ile İtalyan Rıza veya Piç Rıza olarak anılan Robert Widmark‘ın izini seneler önce bulmuş ancak röportaj için ikna edememiştim. Roma yakınlarında oturduğu için ve dublörler için bir okulu olduğu için zaman bulamayacağından bahsediyordu. Fakat aradan geçen zaman içerisinde bazı değişiklikler olmuş ve akrobatlarla da çalışmaya başlamıştı.

utku alberto bologna

VE ROBERT WİDMARK İLE BULUŞMA….

İlanda verilen telefondan onu aradım bir asistan kızla görüştükten sonra Robert Widmark yani ve aslında Alberto Dell’acqua ile Bologna‘da yaptıkları hakkında uzun uzun sohbet ettik, o dönem facebookta da çok aktif değildi. Bologna‘ya 2 ay sonra yeniden geleceğini ve bu sefer düzenli bir şekilde kurs yapacağını, bir akrobasi okulu ile de anlaştığını da söyledi. Sonrasında Bologna‘ya geldiğinde onunla buluştuk ilk once bıçak atma dersi verdiği yerde sohbet ettik, orada filmlerinden lobi kartlarını hediye ettim. İlk defa görüyormuş!

Sonrasında 5-6 kere daha buluştuk ve hem Yeşilçam macerasından, hem Spaghetti Westernlerinden hem de Türkiye öncesi  ve sonrası neler yaptığı üzerine bol bol sohbet ettik. Bu görüşmelerden pek çok not aldım, akrobasi dersini verdiği okulu ziyaret ettim ve Alberto ile oldukça keyifli bir dostluğumuzda başlamış oldu…

Robert Widmark ALBERTO ile bolognada

Bıçak dersi sonrası çalışma tahtası önünde Alberto ve öğrencileri ile bir hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedik…

Ancak onunla sohbetimiz bir noktaya geldiğinde bunların hepsinin daha farklı bir şekilde ele alınması gerektiğini ve video ile kayda geçmemizin daha faydalı olacağı üzerine fikir birliğine vardık. Bu nedenle görüşmelerde aldığım notları ve bilgileri bugüne kadar yazılaştırıp Sinematik Yeşilçam‘da paylaşmadım. Onun ve benim farklı iş tempolarımız biraraya gelince gerçekten de buluşmak ve ciddi bir çalışmak yapmak zor bir hal aldı ancak onunla önümüzdeki birkaç ay içerisinde derli toplu bir kayıt için sözleştik.

Bu görüşmelerin ve gelişmenin haberini siz değerli Sinematik Yeşilçam okurları ile paylaşmak istedim. Eğer sizlerinde merak ettiğiniz Robert Widmark‘a yani Piç Rıza‘ya daha doğrusu Alberto Dell’aqua‘ya sormak istediğiniz sorular var ise bize [email protected] adresinden veya bu iletimizin altına bırakacağınız yorumlardan ulaşabilirsiniz.

Not: Robert Widmark ile ilgili eski yazımız: sinematikyesilcam.com/2013/05/robert-widmark-italyan-pic-riza/ basında pek çok habere de kaynaklık etmişti

3 thoughts on “Robert Widmark Şimdi Ne Yapıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir