Şener Şen Parkı Beylikdüzü Halkının Hizmetinde

Barış Mahallesi’nde 4 bin 403 metrekarelik alana sahip Şener Şen Parkı’na yeni düzenlemeler yapan Beylikdüzü Belediyesi, parka köpeklerin enerjilerini atabilecekleri bir Pati Parkın yanı sıra hem çevre hem hayvan dostu bir mamamatik kazandırdı.

Doğal alanları ve yeşil yoğunluğunu ilçenin her yerinde arttıran Beylikdüzü Belediyesi, Barış Mahallesi’nde yer alan Şener Şen Parkı’na bir takım yenilikler ve düzenlemeler getirdi. Parkın başındaki trafoya usta oyuncu Şen’in portre resmi yapıldı. 4 bin 403 metrekarelik alana sahip parkta yıpranmış olan sert zemin sökülerek, koşu parkuru ve zemin düzenlemesi yapıldı. Mevcut çocuk oyun grubu, fitness aletleri ve zemin kauçuk kaplaması yenilendi, alana uygun bitki dikimi ve peyzaj düzenlemesi de tamamlandı. Parkın en ilgi çekici tarafı ise yeni kazandırılan pati park ve mamamatik oldu.

“PARKIN KİMLİĞİNİ GÜÇLENDİRDİK”
Hayvansever dostlarla ve çocuklar birlikte Şener Şen Parkı içindeki Pati Park’ın açılışını yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçedeki park ve yeşil alanları baştan aşağı elden geçirdiklerini belirterek, “Parkımızın çocuk oyun grupları, aydınlatmaları ile yürüyüş alanlarını yeniledik. Kimliğini, temasını daha güçlü hale getirdik. Bu park, Şener Şen’in adını taşıyor. Çok da şirin görünüyor. Pati Parkın yapılmasından ötürü ise ayrıca mutluyuz. Birazdan içeri girip köpeklerin nasıl eğlendiğine şahit olacağız” diye konuştu.

“PARKLARIMIZIN ESAS KORUYUCUSU BAŞTA ÇOCUKLAR”
Daha kalıcı ve güzel eserler vermek için çalıştıklarını kaydeden Başkan İmamoğlu, özellikle sabah ve akşam sporları için koruluklardaki yoğunluğu burada da görmek istediğini belirtti. İmamoğlu, “Parklarımız her yönü ile korunmalı. İlgili müdürlüklerimize bakım ve koruma konusunda iş düşüyor ancak parklarımızın esas koruyucusu başta çocuklar, sonra gençler sonra tüm komşularımız. Burada en fazla vakit geçiren çocuklarımız parkı koruyarak, bu alanın temiz kalmalarını da sağlayacak. Şener Şen Parkımızın yeni yüzü, bakımlı hali hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günlerimiz burada geçsin” şeklinde konuştu.

“MAMAMATİK HEM ÇEVRE, HEM HAYVAN YAŞAMI İLE DOST”
Pati Parkta geçirilen zaman sonrası Sokak Hayvanlarını Besleyen Geri Dönüşüm Ünitesi Mamamatik’i yakından incelemeye geçen İmamoğlu, makinaya plastik pet şişeler attı ve birikim haznesine sokak hayvanları için mama bırakmış oldu. İmamoğlu, bu uygulama için emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Harika bir makine. Bunların sayısını Beylikdüzü genelinde arttırmalıyız. Hem çevreye, hem hayvan haklarına dost bir girişim” dedi.
Öte yandan Başkan İmamoğlu’na Hayvan Hakları Federasyonu HAYTAP tarafından hayvan yaşamına duyulan saygıdan ötürü teşekkür plaketi takdim edildi.

Şener Şen Parkı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir