Film Karelerinde Yeşilçam 92

Bu hafta Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde Aykut Emrel Akalın‘n filmlerden yakaladığı 6 kare ve bu kareler hakkında yaptığı yorumlar var. Kareleri üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com523 Yeşilçam

Devlerin Aşkı … 1.000.000 kere izleyebilirim. muhteşem ötesi bir film bana göre.  Müziği de etkiliyor insanı. bir Osman Seden fanatiği olduğum halde rahmetli bazı filmlerde işi aceleye getiriyor gibi detaya inmeden hızlıca geçiyor bazı yerleri. bu filmi Atıf Yılmaz, Metin Erksan veya Lütfi Akad çekseydi daha bir güzel olabilirdi. Osman Seden‘in rolü için eminim yapımcı İrfan Ünal, Erol Taş‘ı düşünmüştür ama rol pasif bir rol, acaba rol fazla aktif olmadığı için mi Seden kendisi oynamış yoksa Erol Taş yada Hayati Hamzaoğlu gibi isimlerle anlaşma yapılamadığı için mi o rolü kısaltmışlar kimbilir?

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com529

Çöpçüler Kralı filminden meşhur pencere sahnesi… Ayşen Gruda‘nın youtube daki bir konuşmasını izledim. sunucu eski filmlerden söz etmeyi sevmediğini söylerken Çöpçüler Kralı, Dolap Beygiri ve Çiçek Abbas adlı filmlerinde iyiki oynadım dedi. yani film ismi vermiş olması ilgili çekti ve paylaşmak istedim.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com530

Hafize Ana‘nın çay ocağının duvar yazısına hiç dikkat etmiş miydiniz? Hafize’nin yeri kimbilir belki de çekimden önce hazırlıkalr yapılırken yazılmış ve unutulmuş bir yazıdır…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com526 Yeşilçam

Gülüm Dalım Çiçeğim filmi ve prodüksiyon amiri Atıf Yılmaz …  Yüksek ihtimal Osman Seden dalgasına bu ismi yazdırdı.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com525

Hasret Filminden ilginç bir Emel Sayın karesi… Kızıl saç oldukça yakışabilirmiş Sayın’a diye düşünüyorum.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com524 Yeşilçam

Üç Arkadaş … Bu versiyonu 2007 de izlediğimde beğenmemişim ama 2015 de dün izledim çok hoşuma gitti. zaten Müşfik Kenter‘in varlığı için bile izlenir. ayrıca Mürvet Sim (zaten her zaman muhteşem) ve Halit Akçatepe‘de çok başarılı.

  ————————-oOo————————-

NOT: Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

Film Karelerinde Yeşilçam 92

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir