Antalya Film Festivali’nde Kemal Sunal Sergisi

kemal sunal sergi acılışı

52’nci Uluslararası Antalya Film Festivali’nde Türk sinemasının unutulmaz ismi Kemal Sunal’ın kişisel eşyalarının, rol aldığı filmlerde kullandığı eşyalardan ve giysilerinden oluşan sergi, Antalya Kültür Merkezi fuayesinde açıldı.

Hürriyet Gazetesinin haberine göre Gül Sunal, serginin kurdelesini kesmeden önce yaptığı konuşmada, açılışa gösterilen ilginin Sunal’ın insanlara verdiği değerin ne kadar karşılandığını gösterdiğini belirterek, “Çok heyecanlıyım. Kemal hakikaten çok büyük bir kale inşa etmiş kendisine” dedi.

kemal sunal sergisi 4027d

Oğlu Ali Sunal ise Uluslararası Antalya Film Festivali içinde babası Kemal Sunal’ın bu şekilde anılmasının kendilerine mutluluk ve gurur verdiğini söyledi. Sunal, sergilenen eşyaların babasını bir araya getirdiğini, sergiyi annesi Gül Sunal’ın hazırladığının altını çizdi:

Böylesi bir Uluslararası Film Festivali’nde Kemal Sunal’ın anılması ve bu şekilde saygı gösterilmesi çok hoşumuza gitti. Hak eden bir usta. O yüzden çok mutluyuz. Keyif içinde sergiyi geziyoruz. İnşallah burada sevenlerine ulaşır. İnşallah burada uluslararası başka hayranlar kazanır. Çok önemli bir ustaydı”.

kemal sunal sergisi 545465

Kapıcılar Kralı“ndaki rolüyle 1977’de en iyi erkek oyuncu dalında “Altın Portakal” kazanan ve canlandırdığı karakterlerle beyaz perdenin unutulmazları arasına giren sanatçının anıldığı sergi, eşi Gül ve çocukları Ezo ile Ali Sunal’ın desteğiyle oluşturuldu. Sergide film afişlerinden özel eşyalarına, filmlerde giydiği kostümlere, kullandığı aksesuarlara kadar birçok eşya sergileniyor. Kemal Sunal’ın oynadığı filmlerde giydiği şapkalar, kostümler ve şahsi eşyaları yer alıyor. Sergide ayrıca Kanlı Nigar, Şabaniye, Postacı, Katma Değer Şaban, Hababam Sınıfı’nda giydiği kıyafetler de yer alıyor. Sergide Kemal Sunal’ın karneleri, diplomaları, SSK belgesi, kredi kartları, tıraş makinası, ayakkabısı, cep telefonu, gözlükleri yer alıyor.

kemal sunal sergisi 40248

Gül Sunal, Kemal Sunal’ın ’Propaganda’ filminin galası için kendisine hediye edilen papyonu, “Nasıl olsa Oscar alamam” diyerek aldığı Oscar heykelcikli kravatı, ayakkabını, ilk cep telefonunu, son kullandığı tıraş losyonu, Ezo ve Ali Sunal’ın babaları için yaptığı hediyeleri anlattı.  Sergilenen eşyalar arasında bir çantayı eşinin ölümünden sonra dahi açamadığını söyleyen Gül Sunal, Ali Sunal’ın muhasebecileriyle birlikte açtığı çantanın içinden Sunal’ın kendisine yazdığı mektupların, evlendikleri zaman gelen tebrik telgraflarının çıktığını söyledi.

Sergide yer alan eşyaların evin bir parçası olduğunu anlatan Gül Sunal, “1973 yılından beri onlarla birlikte yaşıyoruz. Bir dolapta duruyordu. Biz bir yere taşınacaksak en önce bunlar taşınıp, yerleşip ardından biz yerleşiyorduk. Bizim evimizin en değerli eşyaları” dedi.

kemal sunal sergisi 40249

Gül Sunal, Antalya Film Festivali’nin eşinin kişisel tarihinde ayrı bir yeri olduğunu aktardı. “Hepsi benim için çok kıymetli. Çünkü hepsini beraber seçiyorduk. Giyerken ya da çıkartırken hep yanındaydım. Bunların hepsi tabi evimizin en değerli eşyaları. O yüzden hepsi özel ve kıymetli. Ben Kemal’in filmlerini hiç seyretmiyorum. Bu ürünleri ben hazırladım ve ben getirdim buraya.

Altın Portakal, Kemal’e, komedi oyuncusuna ilk defa bir erkek oyuncuya ödül verildi 1977 senesinde. Çok önemli bir ödüldü onun için. Çokta mutlu olmuştu. Sonra onur ödülü aldı. Özel bir festival Antalya Film Festivali. Böyle kapsamlı bir festivalin yapılmış olması çok önemli”.
Daha önce birçok yerde Kemal Sunal’ın eşyalarını sergilediklerini dile getiren Gül Sunal, “İstenirse tabi ki sergilemeye devam edeceğiz. Ben bütün Anadolu’ya gitmesini istiyorum. Sosyal medyada da bize yazıyorlar. Biz uzaktayız bizi de unutmayın diye. Tek başıma yapabileceğim bir iş değil. Davet olduğu sürece gideceğim” dedi.

Kemal Sunal Sergisinden Bazı Kareler:

kemal sunal sergisi 91ffcf4025a kemal sunal sergisi 4024e kemal sunal sergisi a91ffcf4027e Kemal Sunal
Kemal Sunal sergisi 4026 gul-sunal-esi-kemal-sunalin-sergisinde kemal sunal sergisi 4026d kemal sunal sergisi 40290

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir