TÜRVAK’dan yeni Balmumu Heykeller

turvak balmumu heykeller

TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi’nin ikinci katında yer alan Balmumu Heykeller Salonu’nda sinemamızın unutulmaz karakter oyuncularıyla birlikte, aramızdan ayrılmış usta yönetmenlerimizden Lütfi Ö. Akad, Atıf Yılmaz, Sohban Koloğlu, Halit Refiğ ve Osman Seden’in de balmumu heykelleri de sergilenme başlandı.

Türvak’ın 2. Katındaki Sinema ve Televizyon Müzesi Balmumu Heykeller Salonuna yeni eklenen bu 2 heykel dışında Kemal Sunal, Sadri Alışık, Adile Naşit, Belgin Doruk, Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Öztürk Serengil, Hulusi Kentmen, Vahi Öz, Necdet Tosun ve Feridun Karakaya’nın filmlerde canlandırdıkları karakterlerin balmumumdan yapılmış heykelleri sergileniyor.

TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi

TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi

Türk sinema ve televizyon sektörlerinde 55 yıl boyunca gerçekleştirdiği “İlk”lerle adını duyuran “Bay Sinema” Türker İnanoğlu, 2001 yılında kurmuş olduğu “TÜRVAK Sinema-Tiyatro Müzesi ve Sanat Kitaplığı”nı 2010 yılının sonunda Beyoğlu’ndaki yeni binasına taşıdı. Türkiye’nin ilk ve tek sinema-tiyatro müzesi TÜRVAK, yeni binasının kapılarını 2011 Ocak ayında İstanbullulara açtı. Türk sinema ve tiyatrosunun geçmişine ait belge, bilgi, cihaz, fotoğraf ve afişleri bir müze ve kitaplık çatısı altında toplayarak, bu değerli koleksiyonunun gelecek nesillere aktarılmasını amaçlayan TÜRVAK Müzesi, Ulvi Uraz Kitaplığı dahilinde 60.000 ciltlik dermeye sahip dev bir kütüphaneye de sahiptir.

Ziyaret saatleri: Salı – Pazar 10:00 – 18:00 (Pazartesi günleri kapalıdır)

turvak-haber-foto

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir