Can Evrenol’un Baskın Filminin Action Figure’leri Çıkıyor!

BASKIN banner

Sinema bir tutku ise bunu en tutkulu yaşayanlar sinema koleksiyonerleridir. Onlar daha doğrusu bizim için sinemaya ait bulabildiğimiz her şey çok değerlidir. Yeşilçam Arkeolojisi adı altında sürdürdüğümüz araştırmalarımızda, geçmişe ait lobileri, afişleri, yazılari, bilgileri, bağlantıları tozlu raflarda, kuytu köşelerde arar dururuz.

Koleksiyon yapanlar özellikle de 80’li yılların kült yapımlarını seven pek çok koleksiyonerin zayıf bir noktası vardır: ACTION FIGURE… Ancak Yeşilçam Action Figure’den hatta ve hatta Yeşilçam oyuncaklarından bahsetmek mümkün olmamıştır.  Sadece 3 dev adam üzerine bir hayran tarafından “kötü örümcek adam” modellemesi yapılmıştı onun dışında Türkan Şoray bez bebeleri dışında 2000‘li yıllar öncesinde Türk filmleri üzerine koleksiyonerler için hazırlanmış oyuncaklara, objelere rastlamadık. Pek çok Amerikalı koleksiyoner Uzay Savaşçıları adıyla basılan çakma Star Wars figürlerinin Dünyayı Kurtaran Adam için yapıldığını sansa da bu doğru bir bilgi değildir. 2000‘li yıllarda ise Cem Yılmaz‘ın reklam filmlerinin 1-2 oyuncağı ortaya çıkmıştı ama konu Türk Sineması olduğunda Oyuncak ve Koleksiyon Objeleri çok kısıtlı oluyor. Hediyelik eşyacılar da pek çok Yeşilçam ürünü var ancak dediğimiz gibi Action Figure olayına kimse girmemiş hatta bu konuda çuvaldızı kendime batırmalıyım…

Baskin_20Toys-thumb-630xauto-59192_originalYıllardır Star Wars ve Star Trek başta olmak üzere Action Figure yani hareketli figürler toplarım ve bu konuda benim gibi hareketli oyuncakları toplamaya gönül vermiş Can Evrenol ile zevklerimiz de yakındır. Şu an vizyona giren ve başarılı bir haftayı geride bırakan Baskın filmi, vizyona girmeden önce Can Evrenol filmin oyuncakları çıkacağının müjdesini vermişti. Gözlerinin içi parlıyordu haberi verirken ve görsellerini görünce Can’ı daha iyi anladım. Oyuncaklar kutularında hazır ve satışa çıkmak üzere. Elimize görselleri ulaştığı için bu güzel haberi objelere tutkulu, koleksiyoner Sinematik Yeşilçam okurları ile paylaşamanın tam zamanı geldiğini düşünüyorum. Daha önce Baskın filminin kısa metrajlı versiyonunun müzikleri plak olarak basılmıştı ve gönlümde taht kurmuştu ancak bu sefer Can ilk hareketli figür (action figure) olayına girerek biz koleksiyonerler gözünde takdiri fazlasıyla hak ediyor.

Sevgili Can sosyal medya aracılığıyla  konu hakkında detaylı bilgileri şu şekilde verdi: “Berlin’li sevgili oyuncak sanaçtısı dostum Luke T. Walker ve Pablo Perra ‘nın ortak şirketi GoodLeg Toys, yarın (yani 6 Ocak’ta) çok sınırlı sayıda, 80‘ler tarzında 3 BASKIN karakterinin oyuncak aciton figure maketini satışa çıkarıyor:

Baba / The Father (Mehmet Cerrahoglu)
Polis Arda / Arda the Cop (Görkem Kasal)
Hizmetçi / MasterCreep (Sevket Suha Tezel)

BASKIN toys action figure 01BASKIN toys action figure 03BASKIN toys action figure 02

Baskın Hareketli Fügürlerinin fiyatı ve satışı:

Bu güzel oyuncaklar sınırlı sayıda yapılmış. Filmdeki 3 karakterlerin 15’er tane figürü hazırlanmış. Haliyle fiyatlarda bu zor bulunan yani “rare” durumuna göre şekillenmiş. Tanesinin fiyatı 65 dolar olarak belirlenmiş eğer 3 karakteri bir arada almak isterseniz fiyat 165 dolar.

Satış Sadece kendi online mağazalarında yapılıyor.

Adres şöyle: http://goodlegtoys.tumblr.com/ satış mağazası: goodlegtoys.storenvy.com

Piyasaya çıkma tarihi ve saati 6 Ocak 2016 saat 6:66 PM (GMT+1 yani Berlin saatiyle ve 7:06 PM aslında).

For our foreign sinematik yesilcam readers:

GoodLeg Toys are releasing a wave of resin figures from the soon to be cult classic in a very limited edition. Only 15 pieces of each character!
Goodleg Toys is proud to announce their first figure drop for 2016. After Manborg, Bio-Cop, Surf-Nazis Must Die, Fist of Jesus, Fungor, and Turbo Kid, Can Evrenol’s Baskin is going to be Goodleg Toys’ 7th (official!) movie action figure resin release! The first wave of figures from Baskin features Arda The Cop, The Master Creep, and The Father. The figures are 100% hand made, and limited to just 15 pieces each. Priced at $65 for a single piece, and $165 for a full set of 3, they will touch down in our store goodlegtoys.storenvy.com on January 6th, 6.66pm GMT+1, Berlin time! (That’s 6 minutes past 7pm, to be precise!)

baskin_set_promo_original Baskın

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir