Kapadokya’da çekilen Küçük Kovboy filmi

küçük kovboy banner

Erler film prodüksiyonu olarak Guido Zurli tarafından Kapadokya’da çekilen “Küçük Kovboy” isimli western filminin çekimlerine ilişkin haber ve fotoğraflar filmin çekimleri sırasında bizlere ilginç detayalr aktarıyor. Mesela filmin uluslararası büyük bir ses getireleceği düşünülüyormuş. Ayrıca ülkemizde bir kaç film daha çevirecek Guido Zurli‘nin görüşlerini okumak ilginç oldu. – Milliyet gazetesi, 15 Ağustos 1973.

guido zurli little cowboyKüçük Kovboy filminin büyük bir bölümü Italya’da Cinecitta studyolarında çekilmiş, bazı sahnelerin çekimi ise Göreme‘ye bırakılmıştı. Göreme’nin doğa dekoru içinde filmin, öteki bölümleri çekiliyordu. Filmde Pascale Petit‘den başka, Alan Steli adlı Italyan ringosu. onun karşısında Türk ringosu Cüneyt Arkın ve hepsinin arasında da, filme adım veren küçük kovboy, Ilker İnanoğlu, başrolleri dörde bölmüş paylaşmışlardı. Türk sinemasının ileir gelen “ikinci adam”larının hemen hepsi ise filmdeki ikinci derecedeki rolleri bölüşmüşlerdi.

Filmin adı “Küçük Kovboy” du amma içindeki sahneler hiç de küçük değildi. Başta Italya olmak üzere birçok dış ülkenin sinemalarına ve Franzız TV‘sine satılan filmde Türk ringosu Cüneyt Arkın, sanatının bütün gücünü yabancı gözler önüne serebilmek Için “Almanya’daki bir Türk işçisi” azmiyle çalıştı. Onun, taklalar atarak, yükseklere sıçrayarak silahını ateşlemesi, filmin Italyan rejisörünün kafasında bazı düşüncelerin oluşmasına yol açtı.

Sabata” filmiyle büyük bir üne ulaşan Italyan rejisör Guido Zurli, Cüneyt Arkın‘ın film boyunca izlediği oyununu, bir de tehlikeli akrobatik hareketlerle süslediğini görünce, kafasında oluşan düşünceyi açıklamakta gecikmedi:”Siz bu Cüneyt Arkın‘ı Türkiye’de en fazla altı ay daha tutabilirsiniz” dedi. “Küçük Kovboy” Avrupa’da gösterilmeye başladıktan sonra Türkiye’de sanmam ki, hiçbir tüm yapımcının gücü Cüneyt Arkın‘ın Italyaya göç etmesini engellemeye yetsin”… Guido Zurli, bir de şaka yaptı: Göreme’yi Italya’ya götüremeyeceğimize göre, biz Italyan filmcileri Göreme’ye geleceğiz…

01-kucukkovboy150873

Küçük Kovboy 15 Ağustos 1973

2 thoughts on “Kapadokya’da çekilen Küçük Kovboy filmi

  1. Malesef sayfanızda bir iletişim e-mail adresiniz veya iletişim formunuz yok. Ya da tüm çabalarıma rağmen bulamadım. mail adresime dönüş yaparsanız konuya dair size bir dergi sayfası görüntüsü atabilirim. yazılar okunamasa da ana başlık ve alt başlıklar çok net olarak okunabiliyor. ayrıca Pascale Petit’in Türkiye’de çekilmiş ve şu ana dek internette bulunmayan bir fotoğrafı var.

    Pazar Dergisi – 31 Ağustos 1973 dergisinden alıntıdır bahsettiğim fotoğraf ve magazin haberi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir