TİYATRO – SİNEMA VE DUBLAJ SANATÇISI ÜLKÜ ÜLKER VEFAT ETTİ

film-karelerinde-yesilcam.sinematikyesilcam.com233-Ülkü-Ülker ÜLKÜ ÜLKER

31 OCAK TA HAYATINI KAYBEDEN SANATÇI, 1 ŞUBAT TA ÜMRANİYE MERKEZ CAMİİNDEN İKİNDİ NAMAZINA MÜTEAKİP KALDIRILARAK IHLAMURKUYU KABRİSTANIN DA TOPRAĞA VERİLMİŞTİR. MAALESEF ULUSAL BASINIMIZDA BU HABERE GEREKTİĞİ KADAR YER VERİLMEDİ.

Halit Çevirgen ve Ülker Ülkü‘nün kızkardeşi Hilal Serap Yurtsever‘den bize aktarılan mesaj şöyle:

ÜLKÜ ÜLKERHalit Çevirgen: ilkokul öğretmenliğinden ses mecmuası yarışmasında finalist seçilerek(1971), sinemaya “genç kızlar pansiyonu” filmiyle girdi.
1973’de Atıf Yılmaz’ın “utanç” adlı filmi ile altın koza ödülünü kazandı.
Sinemayla birlikte Ergüder Yoldaş ve Reyman Eray’dan şan dersleri alarak, şarkıcılığı 10 yıl kadar sürdürdü.
300’ü aşkın sinema, 60-70 arası televizyon dizisinde oynadı.sanat camiasına 45 yıl emek vermiş bir sanatçının ölümünü benden duyuyor olmanız sinema dernekleri ve medyanın ayıbıdır .
Sanatçının öğretmen kardeşi Hilal Serap Yurtsever bana ulaşarak ÇASOD’u aradığını kendisine muhatap bulamadığını söyledi ..
Serap hanımın verdiği bilgiler aynen şöyle:
” Ablam için vücutta enfeksiyon var denildi Ümraniye eğitim araştırma Hastanesinde bir hafta kaldı aniden kandaki değerler düştü yoğun bakıma kaldırıldı Ataşehir avecennia ya sevkedildi kalbi durdu31 ocak ta kaybettik Ümraniye merkez Camii’nden 1 Şubat ikindi namazı sonrası kaldırılarak ihlamurkuyu mezarlığına defnedildi.Bundan seneler önce bypas ameliyatı sonrası felç geçirmiş sinemaya ara vermiş kumburgaz daki evinde inzivaya çekilmişti .. Sinemadan ve dublajdan uzak kalmak onu çok üzmüştü. ara ara gelen bazı teklifleri sağlığını iyi olmaması nedeniyle geri çevirmişti . ”

ÜLKÜ ÜLKER 738

ÜLKÜ ÜLKER

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir