Tarık Tibet ‘in Filmlerinin Lobileri Revize Ediliyor!

tarık tibet filmleri

Rahmetli Tarık Tibet‘in kendisi gibi oyuncu olan oğlu Tolga Tibet‘in resmi sayfasında paylaştığı bir bilgi ve görsel hepimizi heyecanlandırdı. Bu günlerde İntikam Fedaisi filmi dahil olmak üzere Tarık Tibet‘in rol aldığı diğer bazı filmlerin lobileri revize edilerek 4K çözünürlük ve 2.5D Parallax tekniği ile hazırlanmaktaymışlar.

Çok fazla filmimiz kayıp statüsünde olduğu için ve görsel malzemelerin bazılarına ulaşmak çok zor olduğu için ilgimizi çekti bu haber. İntikam Fedaisi filmi  “Karaoğlan’ın kardeşi Sargan” olarak bilinen bir filmdir ve uzun zamandır kayıp film statüsünde yer alan bu filme dair günüze afişi dışında fazla bir materyal kalmamıştı. Bu sebepten dolayı gelişme bizleir heyecanlandırdı.

intikam fedaisi 1969

Tolga Tibet konu hakkı şu şekilde bilgi verdi:

İntikam Fedaisi, 1969 yılında vizyona girdiğinde dönemin kapalı gişe oynamış filmlerinden biridir.İlk tanışmalarında Suat Yalaz, Tarık Tibet‘e şaşkınlık içinde bakarak; çizmiş olduğu Karaoğlan karakterinin birebir benzeri olduğunu dile getirmiş ve birlikte çalışmayı arzu etmiştir. Ancak ne yazık ki Tarık Tibet‘in bağlı olduğu başka bir film şirketinin yaptırımları yüzünden bu mümkün olmamıştır.Bu tarz filmlerin sıklıkla yapıldığı o dönemde İntikam Fedaisi de bu şekilde esinlenilerek yapılmış bir filmdir. Çizgi Roman’ın hayranları fotoğrafa baktıklarında zaten bu benzerliği çok iyi anlayacaklardır.”

Tarık Tibet – İntikam Fedaisi

intikam_fedaisi_1969_width300_1

Tür : Macera
Yönetmen: Suat Yusuf
Oyuncular: Turgut Özatay, Sami Hazinses, Danyal Topatan, Esen Püsküllü, Ferhan Tanseli
Senaryo: Suat Yalaz
Yapımcı : Abdülkerim Uzun
Yapım Yılı : 1969
Özellikler : 35 mm, Siyah-Beyaz
Not: Haberin oluşmasındaki bilgiler için Tarık Tibet’in oğlu Tolga Tibet ve Özgün Uysal’a teşekkür ederiz

Kaynak: Tolga Tibet Resmi Sayfası

One thought on “Tarık Tibet ‘in Filmlerinin Lobileri Revize Ediliyor!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir