Yeşilçam’ın Dansçı Ayıları Yıllardır Uyumuyor!

girgiriye

1993 yılında birçok şehirden toplanıp Bursa’ya getirilen dansçı ayılar, çok iyi beslendikleri ve gıda sıkıntısı çekmedikleri için yıllardır kış uykusuna yatmıyor.

Yeşilçam’ın Dansçı Ayıları Yıllardır Uyumuyor!

Türkiye genelinde sahipleri tarafından cadde ve sokaklarda oynatılırken 1993 yılında birçok şehirden toplanıp Bursa’ya getirilen dansçı ayılar, bu yıl da kış uykusuna yatmamak için direniyor. Ormandaki doğal ortamda her gün iyi beslenip rahatları yerinde olan dansçı ayılar adeta mevsimle inatlaşıyor.

DANSÇI AYILAR BİR ARAYA TOPLANDI

Bir dönem Yeşilçam film kuşağında da çalgıcıların müzikleri eşliğinde oynayarak filmlerde boy gösteren ayılar, 1993 yılında yurdun çeşitli yerlerinden toplanarak Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan Ovakorusu Ayı Barınağı’na getirildi.

KEYİFLERİ YERİNDE DİYE KIŞ UYKUSUNA YATMIYORLAR

Dansçı ayılar barınakta tedavi edilip bakıldı. 302 dekar ormanlık arazi içerisinde bakılan 74 ayı, çok iyi beslendikleri ve gıda sıkıntısı çekmedikleri için yıllardır kış uykusuna yatmıyor. Bakıcılarının verdiği kış sebze ve meyvelerini tek hamlede yiyen ayılar, alıştıkları konfor sayesinde kış uykusuna yatmamak için direniyor. Bazı ayıların ise huyundan vazgeçmeyerek bir köşede yatması dikkatlerden kaçmadı.

Yesilcamayılar1 (1)

“ENERJİ DEPOLAMA İHTİYACI HİSSETMİYORLAR”

Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü Karacabey Üretim İstasyonu Şefi Ziraat Mühendisi Yüksel Akdoğan, “Şu an 74 ayı bakım ve kontrol için tesisimizde bulunuyor. Ayı kış boyunca yiyecek bulabileceğini tahmin ederse kış uykusuna yatma ihtiyacı hissetmiyor. 7 gün 24 saat hizmet verdiğimiz için ayılar rahata alıştı. Enerji depolama ihtiyacı hissetmiyorlar. Vitamin takviyesi için ayılara mama veriyoruz. Biz onlara doğal bir ortam sunduk. Bu arazide diledikleri gibi yaşıyorlar.” dedi.

ayi-oynatma Yeşilçam'ın Dansçı Ayıları

Yakın tarihimize kadar Türkiye’de çocukların en önemli eğlencelerinden birisi ayı oynatılmasını izlemekti. Neyse ki bu acı dolu eğlence bugün artık yok…

Yeşilçam’ın Dansçı Ayıları

Kaynak: Haberler.com 23 ocak 2016 tarihli haber

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir