Kibar Feyzo, NBA ve Binali Selman

Kibar Feyzo meet nba
İlginç bir kolaj! – Görsel huriyet.com.tr’den alınmıştır

Amerikan rap gruplarının Anadolu Pop ilgisi takdire şayan. Özellikle plakların geri dönmesi ve yeniden altın çağını yaşamaya başlaması ile sample ile uğraşan müzisyenlerin yolu epey Anadolu Pop ile kesişmişti. Bu konudan elbette şikayetçi değiliz. Üretimlerin çeşitlenmesi ve unutulmaya yüz tutmuş şarkıların yeniden gündeme gelmesi de sevindirici.

Sitemizin Bilgi Deposu köşesine eklemek istediğimiz eski bir haberi bu hafta paylaşmak istedik. Aslında haber biraz yanlış onu da açıklayacağız aşağıda. Hürriyet gazetesinin 18 Haziran 2015 tarihli haberinde yer alan ve Kibar Feyzo müziği diye de bilinen “Obur Dünya” şarkısı olarak bir haber yapılmıştı. Biz de haberi paylaşmıştık. Haber şöyle idi:

NBA Live 2016 oyununun yapımcısı şirket, fon müziği olarak Fashawn’un Cem Karaca’nın Obur Dünya adlı şarkısından esinlenerek yaptığı Out The Trunk adlı şarkısını kullandı ve ortaya bu görüntüler çıktı.”

Kibar Feyzo faşo aga

Yapımcı firma olan EA Games’in resmi hesabından yayınlanan tanıtım videosunda tanıdık bir ezgi yer alıyor. Ünlü sanatçı Kemal Sunal’ın başrolde yer aldığı 1978 tarihli filmin müziği olarak da kullanılan ve daha sonraki yıllarda hep “Kibar Feyzo müziği” olarak hatırlanan söz ve müziği Muhlis Akarsu’ya ait olan “Obur Dünya” şarkısı artık bir NBA oyunun fon müziği. Oyun 29 Eylül 2015 tarihinde satışa çıkacak.”

Ancak Sinematik Yeşilçam olarak içimize bir kurt düştü ve filmi yeniden izledik. Filmde Cem Karaca’nın Obur Dünya şarkısında zurna çalan Binali Selman‘ın zurnaları var. Ancak filmde Obur Dünya şarkısı yer almıyor. Şarkının introsunda Zurna çalan Binali Selman‘ı ise film boyunca dinliyoruz. Filmin girişinde çalan türkü ise yine Binali Selman‘ın çaldığı Süt İçtim Dilim Yandı.

Aslında Obur Dünya şarkısı, Muhlis Akarsu‘ya ait Karnı Büyük Koca Dünya şarkısından Cem Karaca‘nın uyarladığı bir şarkı. Haberi şu şekilde düzeltebiliriz:

“Cem Karaca’nın Obur Dünya şarkısında zurna çalan ve Kibar Feyzo filmine zurnası ile damgasını vuran Binali Selman’ın Obur Dünya şarkısının introsundaki zurnası, Fashawn’ın Out the Trunk şarkısında sample olarak kullanıldı. “

Fashawn’ın Out The Trunk şarkısı!

Filmde sıkça kullanılan Binali Selman’ın çaldığı Süt içtim Dilim Yandı

Muhlis Akarsu‘dan Karnı Büyük Koca Dünya:

Obur Dünya şarkısının Cem Karaca versiyonu:

Kaynak Haber: Görsel ve gövde haber yazısı http://www.hurriyet.com.tr/kibar-feyzonun-muzigi-nba-2016da-29315932

One thought on “Kibar Feyzo, NBA ve Binali Selman

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir