Sinematik Spaghetti Sitemiz Yeniden Yayında!

sinematik_spaghetti02 Spaghetti

Sevgili Sinematik Yeşilçam ve Spaghetti dostları,

Üç senelik bir molanın ardından Spaghetti-Sinematik sitemizi yeniden aktif hale getirmeye karar verdik.

Leone‘nin İyi Kötü ve Çirkin‘i 50. yılını kutlarken internet üzerinde Türkçe kaynak olarak doldurmakta olduğumuz alandan vazgeçmeden, aynı adreste, yayınlarımızı ekibimize katılan Ertan Tunç‘un çalışmalarını da ekleyerek yayınımıza devam edeceğiz. Yeniden açılışımızı da içimizdeki sönmüş ateşi yeniden dirilten Ertan Tunç‘un Keoma yazısı ile yapıyoruz: Yazıyı buradan okuyabilirsiniz: www.sinematik-spaghetti.blogspot.com.tr/2016/03/keoma-teknik-acdan-bir-basyaptn.html

spaghetti

Özellikle 70li yıllarda ülkemizde oldukça sevilen ve hala bugün fanatikleri olan bir türün üstadı olan Sergio Leone‘nin açtığı yolu takip eden Türk sinemasında da Türk işi kovboy filmler furyasını derinden etkilemiş bu akdeniz usülü kovboy filmleri üzerine maalesef çok fazla Türkçe kaynağa sahip değiliz. Müzikleriyle, tiplemeleriyle, Klasik Amerikan Kovboy filmlerinden farklı tarzıyla, tiplemeleriyle akdenizin tüm insancılığını yansıtan bu türün özellikleriyle  ve müzikleriyle 70li yıllarda Türk Sineması üzerinde yarattığı etkiyi başka hiç bir sinema başaramamıştır.

3 yıl verdiğimiz ara zarfında Spaghetti‘ye film yapımı konusunda dünya çapında en önemli desteği vermeye devam eden Quentin Tarantino‘nun Django Unchained ve Hateful Eight gibi çalışmalarının da bu kulvarda değerlendirilmesi gerektiğini düşünerek alanımız Spaghetti Western‘in köklerine sadık kalmaya devam ederek genişletmeyi düşünüyoruz.

Sitede düzenli olarak Ertan Tunç, Gökay Gelgeç ve Utku Uluer‘in yazıları yer alacak.

Tüm Kovboy Film Sever Gringoları Sitemize bekliyoruz. Site her ay periyodik olarak güncellenecek. Biz de ana üssümüz olan bu sayfalarda da paylaşacağız. Hepinize iyi okumalar.

Sinematik Yeşilçam – Sinematik Spaghetti

sinematik_spaghetti01 Spaghetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir