Adana – Yılmaz Güney Afişleri Sergisi

Yılmaz Güney Afişleri Sergisi 1

Adana‘daki Nazım Hikmet Kültür Merkezinde Yılmaz Güney‘in doğduğu ay olan Nisan ayı boyunca “Bir Gün Mutlaka” başlığıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Serdar Kürkbabaoğlu‘da bu etkinlikler kapsamında bir Yılmaz Güney Afişleri Sergisi hazırlamış Bu sergiyi Nisan ayı boyunca gezmek mümkün. Serdar Kürkbabaoğlu‘nun Yeşilçam sevgisine sitemzide yer verdik. Sinemamızın özlelikle 70li yıllarda Istanbul dışındaki önemli noktası Adana‘da Yeşilçam üzerine afiş sergileri düzenleyen Kürkbabaoğlu ayrıca profesyonel olarak fotoğraf ile ilgileniyor ve ayrıca kısa film çalışmalarıda var.

Yılmaz Güney Afişleri SergisiNisan ayı boyunca “Bir Gün Mutlaka” başlığıyla düzenlenen bu etkinliklerin ilk haftası üzerine sol.org.tr sitesinde genel bilgiler paylaşılmış bu vesileyle hem Afiş sergisi haberini sizlerle paylaşmak istedik hem de çok sevdiğimiz Yılmaz Güney üzerine yapılan etkinliklerin detaylarını bu yazıda gördük. Etkinlikler halen devam ediyor ve Yılmaz Güney Film Çözümlemeleri çerçevesinde filmler gösterilip ele alınıyor. Yapılanlar hakkında genel bir bilgi almak için aşağıdaki haberi okuyabilirsiniz:

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi Adana’da, Yılmaz Güney‘in doğduğu ay olan Nisan ayı boyunca “Bir Gün Mutlaka” başlığıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

NHKM Adana’da “Bir Gün Mutlaka” başlığıyla Cuma günü Yılmaz Güney’in filmlerinden oluşan film sergisinin açılışı yapıldı. Nisan ayı boyunca gezilebilecek sergide Yılmaz Güney’in birçok filminin afişi yer alıyor.

Yılmaz Güney BelgeselCuma akşamı ise Yönetmen Zafer Özgentürk‘ün katılımıyla “Yılmaz” isimli kısa filmin gösterimi yapıldı. Filmin gösteriminden sonra katılımcılarla sohbet eden Özgentürk, Yılmaz Güney‘in şahsında aydınların günümüz koşullarında nasıl mücadele etmesi ve tavır alması gerektiği konusuna değindi.

Cumartesi günü, Boyun Eğme sahnesinde Özkan Öztaş‘ın katılımıyla “Kürt Sineması ve Yılmaz Güney” sunumu yapıldı.

Cumartesi akşamı ise opera sanatçısı Ufuk Karakoç, “Türküler Gerçeği Söyler” adını verdiği dinletisinde geleneksel Anadolu müziklerini seslendirdi.

(KAYNAK: http://haber.sol.org.tr/toplum/adana-nhkmde-yilmaz-guney-etkinlikleri-152050)

Pazar günü ise Yılmaz Güney Film Çözümlemelerinde Seyyithan filmi gösterildi. Biz Serdar Kürkbabaoğlu’nu hazırladığı afiş sergisi için yeniden tebrik ediyoruz.

Yılmaz Güney Afişleri Sergisi ‘nden bazı görseller:

Yılmaz Güney Afişleri Sergisi 5 Yılmaz Güney Afişleri Sergisi 3 Yılmaz Güney Afişleri Sergisi 2

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir