Alın Yazısı filminin Kamera Arkasından

cüneyt arkın kamera arkası 3 Alın Yazısı
Trt Okul kanalında yayınlanmakta olan Seslendiriyorum isimli tv programında Alın Yazısı filminin kamera arkası görüntüleri de yayınlandı. Bu nadide görüntüler yazarımız Can Sönmez‘in gözünden kaçmamış o da bu kismi kes’p internete yükleyerek bizlerle paylaştı:

Yeşilçam’da bir filmin kamera arkasının video görüntülerini bulmak neredeyse imkansızdır. Dönemin şartları dolayısıyla negatifler ve filmler pahalı olduğundan ekstra çekimler yapılmasından kaçınılmıştır. Az da olsa böyle görüntülerin varlığından haberdar olmak güzel oldu.

Trt Okul kanalında yayınlanan Seslendiriyorum isimli tv programında Seslendirme ve dublaj üzerine zengin bir içerik sunuluyor. Bu haftaki programda dublajın başlangıcına yer verildi. Ali Rıza Ün ile yapılan sohbet esnasında da sufle verilmesi, negatiflerin az bulunması konularını anlatılırken arkada Alın Yazısı filminin kamera arkası görüntüleri yer almaktaydı.

Bundan istifade Cüneyt Arkın unutulmaz filmlerinden birisi olan Alın Yazısı filminin setinden günümüze ulaşan bu kısa görüntüleri sizlerle paylaşmak istedim. Görüntülerde Yönetmen Orhan Aksoy‘u ve tüm set çalışanlarını görmek mümkün. Paylaştığım parça kısa elbette Trt arşivinde veya özel bir arşivde daha uzun şekli vardır. Aşağıdaki videoda kısa da olsa bu görüntüleri izleyebilirsiniz:

Videoda Cüneyt Arkın‘a direktif veren yönetmen Orhan Aksoy‘u ve Arkın’ın setteki neşeli hallerini görmek mümkün. Ayrıca usta oyuncunun kameraya göre resim vermeye çalışmasını da gözden kaçırmamak gerek…

Alın Yazısı kamera arkası

Orhan Aksoy ve Cüneyt Arkın, Alın Yazısı filminin kamera arkasında

Derleyen: Can Sönmez

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir