Film Karelerinde Yeşilçam 98

Bu hafta doksan sekizinci Film Karelerinde Yeşilçam isimli köşemizde Aykut Emrel Akalın‘n filmlerden yakaladığı 9 kare ve bu kareler hakkında yaptığı yorumlar var. Kareleri üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Özellikle yeşilçam emekçimiz Ömer Bubo hakkında elimizde çok az görsel var, bu karede o hatıralardan bir tanesi olduğu için bu iletiyi çok değerli kılıyor. Jilet gibi temizlenmiş Ankara Ekspresi filminden Leyla Sayar ile Ediz Hun’un kareleri ise adeta bir hollywood filminden alınmış gibi. Munir Özkul ve Hayati Hamzaoğlu görseli ile paha biçilmez bir kare. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com607 ankara ekspresi
film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com606

Ödüllü Ankara Ekspresi filminde 2 enstantene. Ediz Hun ve Leyla Sayar

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com603

Türkan Şoray Küskün Çiçek filminde bir kasaba’nın doktoru rolünde… Şimdi bu fotoğraftaki çocuklar (yaşıyorlarsa) 35-36 yaşında olmuşlardır. Belkide bu filmi arıyorlar veya böyle bir kareyi elde etmek istiyorlardır…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com601

Türk tiyatro, sinema ve dublaj sanatının önemli ismi. Merhum Yıldırım Önal. Tiyatro okullarında örnek verilen bir isim.

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com600

Şener Şen 1 numaramız Şener Şen-lendiricimiz.

ali şen plajda sevişelim

ve huzurlarınızda Ali Şen… plajda sevişelim filminden keşke bu filmin temiz halini izleyebilsek…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com604 mike rafaelyan

Hülya Koçyiğit, Kezban Paris’te filminde… Yeşilçam’ın önemli kameramanlarından Mike Rafaelyan filmde ufak bir rolde görünmüş.

 yesilcam.sinematikyesilcam.com605

Munir Özkul ve Hayati Hamzaoğlu. İşte bu bakışları herkes yapamaz. ayrıca ikiside zımba gibi…

film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com608 omer buba Film Karelerinde Yeşilçam

Bir Yeşilçam Emekçisi Ömer Bubo aslında set elemanı ama arada küçük rollerde oynamış. Sinematürk sitesinde yazılanlara göre de maalesef 1996 yılında vefat etmiş. Elimizde ona ait çok az kare var bir de filmden yakaladığımız bu görseller. Kareye ismini yanlış yazmışım özür dilerim. Bizi uyaran Metin Karademir bey’e de çok teşekkür ederiz görselin üzerinde düzeltme yapamadım ama alt yazısını düzelttim etiketlemede de düzeltildi.

Film Karelerinde Yeşilçam

NOT: Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

One thought on “Film Karelerinde Yeşilçam 98

  1. Sayın Yetkili

    Merhabalar,

    Bir yanlışı düzeltmek için yazıyorum. Ömer Bubu olarak yazdığınız kişinin asıl soyadı BUBO dur ve 1990 yılında vefat etmiştir. (akrabasıyım)

    Saygılarımla

    Metin KARADEMİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir