Neon Harbor’da Turkish James Bond (Altın Çocuk) Videosu

Turkish James Bond

Geçen Hafta kendisini Aztek Film ile Istanbul’da konuk edeceğimizi ve kendisi ile yaklaşık yedi senelik internet arkadaşlığımızın sonrasında ilk kez yüz yüze tanışacağımızın haberini paylaşmıştık. Ailemizin Amerikalı Fantastik Türk Sineması uzmanı Ed Glaser son aylarda üretkenliğinin doruk noktasına ulaştı. Haberini vermemiz gereken epey video birikti. Bu sebeple 2 hafta boyunca sitemizde son dönem yaptığı videoların haberlerine yer vereceğiz.

Bu ilk haber olarak bizim de katkı da bulunduğumuz bir video var: Altın Çocuk veya Türk işi James Bond (Turkish James Bond). Video her zaman ki gibi olması gerektiği gibi detayaları yerinde veriyor ve janr üzerine eğilmek isteyenler çok değerli bilgiler sunuyor.

special thx neon harbor 1

Mesela Hasan Kazankaya‘nın prodüksiyon üzerine ortaya koyduğu pratikliği çok güzel özetlemiş. İngilzice bilen okurlarımız için aşağıda bu metini bulabilirsiniz:

Hasan Kazankaya aspired to the cosmopolitan style of the Bond productions. He lavished a substantial budget on “Golden Boy” which allowed for the shooting of an extended sequence in London. Thus Golden Boy jets to the UK on holiday, drives around all the scenic spots, and spends his time picking up girls and buying drinks. It does not relate to the rest of the plot. So why even spend all that time in England?

Well to make his Golden Bond feel legitimate, Kazankaya needed exotic women and at least one exotic location. And if that happened to be the one that gave Bond to the world, even better.”

Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz:

Ed yararlandığı diğer kaynakları da şöyle:

Allison, Keith. “Golden Boy.” Teleport City. N.p., 08 May 2013. Web. 18 Apr. 2016.

Stadtman, Todd. “Golden Boy in Beirut, Aka Altin Çocuk Beyrut’ta (Turkey, 1967).” Die, Danger, Die, Die, Kill! N.p., 31 Mar. 2015. Web. 18 Apr. 2016.

Uluer, Utku. “Yeşilçam Arkeolojisi: İsveçli Cecilia’nın Altın Çocuk Filmini Kendisine Nasıl Ulaştırdık?” Sinematik Yeşilçam. N.p., 15 June 2014. Web. 18 Apr. 2016.

Turkish James Bond

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir