Jet Rejisör Çetin İnanç Kitabı Yeniden Basıldı!

Jet Rejisör Çetin İnançÇetin İnanç’ın öz yiğeni Pınar Öğünç tarafından Roll yayınları tarafından basılmış Jet Rejisör Çetin İnanç oldukça önemli bir kaynak kitap idi. Ancak bir süre önce kapanan Roll Yayınlarının elindeki stokalr tükendiği için Jet Rejisör Çetin İnanç kitabına ulaşamak çok zordu. Zaten belli başlı kitapçılarda bulunamıyordu ve zaten dağıtımı da yoktu.

Geçtiğimiz hafta çok sevindiğimiz bir gelişme oldu ve Jet Rejisör Çetin İnanç kitabının İletişim Yayınları tarafından yeniden yayınlandığını öğrendik. Sanırız kitap bu hafta dağıtılmaya başlamıştır.

Kitap bize göre Fantastik Türk Sineması üzerine en önemli yazılı kaynakalrdan birisi. Pınar Öğünç’ün Çetin İnanç ile birebir yaptığı görüşmeleir aktarma yöntemi de oldukça başarılı. Tüm okurlarımıza gözümüz kapalı tavsiye edeceğimiz bir kitap Jet Rejisör Çetin İnanç…

Jet Rejisör Çetin İnanç
Pınar Öğünç
1. baskı – Mayıs 2016
216 sayfa
25,00 TL

cetin_inanc“Törkiş Star Wars” diye global şöhrete ulaşan tam manasıyla bir kült film, Dünyayı Kurtaran Adam. Onun yönetmeni Çetin İnanç, kovboy filminden edebiyat uyarlamasına, avantürden türkücü filmine, dinî filmden seks komedisine, yüz elliye yakın filme imza atmış bir sinema emekçisi, sinema delisi. “B sınıfı” denen filmlerin dünyasını anlatıyor bu kitapta. O filmlerin kendisi kadar heyecanlı, tatlı hikâyeler… Tevazuyla ve tutkuyla anlatılan bu hayat hikâyesi, ‘60’ların başından ‘80’lerin ortasına, Türkiye’de sinema tarihinin mahremine ışık tutuyor.

“Şimdi o dönemki filmciliğimiz kötülendiğinde içim buruluyor; benim ömrüm meşakkat içinde mutsuz geçmiş, ona bakan yok. (…) Sadece çok şahane yemekler yapan, pahalı restoranlar mı vardır? O zaman şehirdeki bütün kuru fasulyecileri kapatın, olur mu? Halkın kuru fasulyeciye ihtiyacı vardı, hâlâ da var. Yeri geldi, biz de fasulyemizin, yağımızın, soğanımızın yettiği kadar kuru fasulye yaptık işte. Birileri de afiyetle yedi.” (Kitaptan)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir