Video: Yeşilçamın Kötü Adamları (Belgesel)

yesilcamin kotu adamlari 2

Bundan bir süre önce Yeşilçamın Kötü Adamları belgeselinin TRT ekranlarında gösterileceği haberini sizlerle paylaşmıştık (BURADA). Değerli abimiz Mesut Kara’nın senaryosunu yazdığı ve de değerli Melih Gülgen‘in kendisi gibi yönetmenliği seçen oğlu Burak Gülgen’i yönettiği bu belgesel elbette Sinematik Yeşilçam için değerli bir belge olmuştu. Biliyorsunuz site olarak bizim için her türlü görsel katkı çok önemlidir.

Geçtiğimiz günlerde belgesel Youtube’ta yayınlanmış, biz de sizlerle bu linki ve içeriğini yeniden paylaşmak istedik. İYİ SEYİRLER!

Filmde Ahmet Tarık Tekçe‘den Erol Taş‘a, Kenan Pars‘tan Hayati Hamzaoğlu‘na, Atıf Kaptan‘dan Altan Günbay‘a, Turgut Özatay‘a, Önder Somer‘den Nuri Alço‘ya Yeşilçam’ın efsane kötü adamlarına rastlayacaksınız; Sakın korkmayın! Çünkü onlar film icabı kötülerdi ve gerçekte her birinin altın gibi kalbi vardı.

Belgeselden: “Her filmin kötülüklerini iliklerimize kadar hissettiğimiz kötü adamları vardı. Onlarca başarılı oyuncu izledik kötü adam suretinde. Perdeden bize yansıyan görüntülerde ölümsüzleşen öyle roller ve oyuncular vardır ki kötünün, kötülüğün simgesi olmuşlardır. Kimi gülüşüyle, kimi bakışıyla, kimi acımasızlığı ve zalimliğiyle unutulmazlar arasında birer simgedir.”

Yeşilçam’ın Kötü Adamları, Tayf&Sanat yapımcılığında gerçekleştirilen belgesel filmde hayat buldu.
Tayf & Sanat takdim eder:

Rejisör: Burak Gülgen

Program Ekibi
Senaryo: Mesut Kara
Anlatan: Faruk Üstün
Prodüktör: Belgin Baştürk
Kamera: Emre Altın
Montaj-senkron: Orçun Bilgin
Müzik: Tamer Süerdem, İlker Yurtcan, Mutlu Ödemiş

yesilcam-in-kotu-adami-sokakta-kitabini-satiyor_55427_b

Yeşilçamın “Kötü” Adamları

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir