Erol Batıbeki Hayatını Kaybetti

erol batıbeki 03

Yeşilçamın usta ışık şefi Erol Batıbeki‘yi kaybettik. Cenazesi yarın (9 Temmuz 2016 Cumartesi) ikindi namazına müteakip Şakirin camiinden kaldırılacak. Bir süreden beri rahatsızlığından dolayı hastanede tedavi gören ve  yatan Erol Batıbeki bugün aramızdan ayrıldı.

erol batıbeki 01Erol Batıbeki Kimdir

1932 yılında Mersin’de doğan Erol Batıbeki, 1952 yılında amcasının oğlu yönetmen Atıf Yılmaz’ın yönlendirmesiyle setlere gidip gelmeye başladı. Batıbeki, Tophane Erkek Sanat Enstitüsü Elektrik Bölümü’nden diplomasını alınca da ehliyetli ışıkçı oldu. 1956 yılında çekilen “Deliler Pansiyonu”nda ışık şefi Kostas Psaras’ın yanında ışık yardımcılığı ile işe başladı. 1961 yapımı Atıf Yılmaz imzası taşıyan ’Seni Kaybedersem’ adlı filmde ışık yardımcılığı yaparken gösterdiği gayreti, filmin görüntü yönetmeni Çetin Gürtop’un dikkatini çekti. Batıbeki’nin ışık şefi olarak sinemaya adım atması bu filmle oldu. Üç kuşağı ışıklandıran Batıbeki, çalıştığı dönemler içinde neredeyse Türk sinemasının tüm yönetmenlerine ışık şefliği yaparak önemli filmlerde görev aldı.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 2006 yılından itibaren, Türk sinemasında kamera arkasında çalışan, başarılı işlere imza atmış kişilere SİNE-SEN işbirliği ile “Sinema Emek Ödülü” verdi. Bu da sanatçımız için güzel bir jest oldu.

erol batıbeki 002

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir