Hey gidi Yeşilçam – 3

Hey gidi Yeşilçam – 3

Bu sefer 1972 yılına ait Hey dergilerinde 2 farklı sayıdan 2 farklı haberi paylaşıyoruz.

1- 31 Mayıs 1972 tarihli hey dergisinden Filiz Akın‘ın fotoğrafının bulunduğu sayfada 1964 ila 1972 yılları arasında Antalya Film Festivalini kazanan filmlerin listesi var;
Hey gidi Yeşilçam görsel 87Geçen yılki “Antalya Film Festivali’nde en iyi kadın oyuncu olarak Filiz Akın seçilmişti.
BUGÜNE KADAR KİMLER KAZANDI:
1964 Film Gurbet Kuşları – Reji : Halit Refiğ – Oyuncular : Türkan Şoray, İzzet Günay, Yıldız Kenter, Ulvi Uraz,
1965 Film Aşk ve Kin – Reji : Atıf Yılmaz – Oyuncular : Fatma Girik, Fikret Hakan, Aliye Rona, Erol Taş.
1966 Film : Bozuk Düzen – Reji : Memduh Ün – Oyuncular : Selma Güneri, Ekrem Bora, Yıldız Kenter, Müşfik Kenter
1967 Film : Zalimler, Bir Millet Uyanıyor, Güzel Bir Gün İçin Reji : Yılmaz Duru – Oyuncular : Fatma Girik, Yılmaz Güney, Aliye Rona, Erol Günaydın, (Filmler üç kategori üzerinden değerlendirildiği için üç ayrı film ödül aldı)
1968 Film : İnce Cumali – Reji : Yılmaz Duru – Oyuncular :Türkan Şoray, Fikret Hakan, Aliye Rona, Erol Taş.
1969 Film : Layık görülmedi – Reji : Layık görülmedi – Oyuncular: Hülya Koçyiğit, Cüneyt Arkın, Muazzez Arçay, Ferit Şevki.
1970 Film : Bir Çirkin Adam – Reji : Ertem Eğilmez – Oyuncular : Belgin Doruk, Yılmaz Güney, Hayati Hamzaoğlu, Lale Belkıs
1971 Film : Ankara Ekspresi – Reji : Muzaffer Arslan – Oyuncular Filiz Akın, Fikret Hakan, Sadri Alışık, Suna Selen.

———–oOo———–

2- 20 eylül 1972 tarihli hey dergisinden seçtiğimiz sayfada Leyla Kenter ile ilgili bir haber var. Yeşilçamdaki saman alevleri arasına girebilecek kadar az filmde oynayan Leyla Kenter, Yıldız Kenter‘in kızıdır.

YEŞİLÇAMA ALIŞTI
Leyla Kenter 20 yaşında bir genç kız…Türkiye’nin popüler sanatçılarından Yıldız Kenter’in kızı. Halen İngiltere’de Cambridge Üniversitesi’nde felsefe eğitimi yapıyor. Okulunu bitirmeye iki yılı var. Ama sinema oyunculuğuna şimdiden ısını verdi.

Şu sıralarda üçüncü filmini tamamlayan Kenter, ilk olarak annesi Yıldız Kenter’le ”Anneler ve Kızları” filminde ikinci Cüneyt Arkın’la “Vahşi Çiçek”, son defa yine annesiyle”Fatma Bacı” filminde oynadı. Leyla Kenter bu filmde rejisör Halit Refiğ’in asistanlığını da yapıyor. “Annemle aynı filmde oynamak bana büyük rahatlık veriyor” diyen genç sanatçı daha çok yeteneğini geliştirmek çabasında, Genç sanatçı boş zamanlarını felsefe kitapları okuyarak değerlendiriyor. Kenter’i en çok ürküten şey de tiyatro oyunculuğu, … Bu konudaki düşüncesi şöyle: “-Gerek oyunculuğuyla, gerek oyun seçimiyle yani tümüyle zor bir sanat, Bense zorluklardan kaçarım. Ancak ileride tiyatro yapabileceğimi sanıyorum, ”

Hey gidi Yeşilçam – Dergilerdeki Görseller:

Bu slayt gösterisi için JavaScript gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir