Bazı Fotoğraflar Diğerlerinden Daha Özeldir (1)

İntikam Yemini 4 İntikam Yemini

Bazı fotoğraflar gerçekten de diğerlerinden daha özel oluyorlar. Yeşilçam tarihinin en önemli eksikliklerinden birisi kamera arkası görüntüleridir. Yeşilçamsever Şahin Çoşkun 1981 yılında çekilen Aykut Düz‘ün yönetmenliğini yaptığı ve Cüneyt Arkın‘ın başrolünde oynadığı İntikam Yemini filminin çekimi sırasında çektiği fotoğraf bir süredir internette dolaşıyor.

Fotoğrafta Hulusi Kentmen, Meral Orhonsay, Cüneyt Arkın ve set işçileri gözüküyor. Biz de fotoğrafın kaynağını bildiğimiz için sizlerle bu bilgiyi paylaşmak istedik. Şahin Bey fotoğraf hakkında bizlerle aşağıdaki satırları paylaştı:

Bu resmin orjinali bana ait olup, İntikam Yemini filmi çekimine başlanıldığı anda çekmiştim. Cüneyt Bey “Şimdi çalışıyoruz” dediğinde ben resmi çekmiştim. Aniden çekmeseydim izin yoktu. İyi ki o anda çekmişim, bir hatıra oldu. Renkli film yoktu o yıllarda, siyah beyaz resim çekilirdi. Filmin çekildiği tarih sabittir. Bu bir nostalji resmi. Tam tarihini bilmiyorum, 1981-1982 tarihleri arasında olduğunu tahmin ediyorum. (Foto: Şahin Çoşkun)

İntikam Yemini

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir