Hey gidi Yeşilçam – 4 – İzzet Günay

İzzet Günay 67

HEY GİDİ YEŞİLÇAM – 4

Hey Gidi Yeşilçam serimizin bu bölümdeki konuğu Yeşilçam’ın beyefendi oyuncularından İzzet Günay. 14 Mart 1977 tarihli Hey Dergisinden
İzzet Günay her günü üç parçaya böldü …

Şarkıcı, sinema artisi ve iş adamı…
Her günü, üç parçaya böldü. Ünlü Yıldız için vakit gerçekten nakit… Bu nedenle zamanını kullanırken Son derece planlı hareket ediyor.
İzzet Günay 24 saatini üçe böldü. Sinema ve sahnenin, Bay Prensip‘i İzzet Günay aynı prensiplerini ve onların yarattığı düzeni iş hayatında da sürdürebilmek için günleri üçe bölmekten başka çıkar yol bulamadı.

İlk Sekiz saat

Gün, İzzet Günay için sinemayla başlar. Gece sahneyi yorgun argın bırakmıştır ama güne zinde başlamak zorundadır. Önce saatin, bir saat sonra da sette yönetmenin “motor” diyen sesini duyacaktır. Yıllardır, “zırr” ve “motor’ sesi arasında bir ilişki kurmuştur sanatçı.
– “Sinemaya bir süredir uzak kaldım. İlk zamanlar uzak kalışımın nedeni seks filmleriydi. Daha sonra ise yoğun iş hayatım nedeniyle pek yaklaşmadım kameraya, Neşe Karaböcek ile çevirdiğim filmden sonra en son “Güngörmüşler” adlı bir film yaptım. Tipik bir komedi filmiydi…” İzzet Günay son olarak Akün ve Murat Film şirketlerinden birer teklif almış. Sanatçı bu teklifleri “Sahne çalışmalarım çok yoğun” gerekçesiyle geri çevirmiş.
Saat öğle üzeri 16.00’ya doğru yaklaşıyor. Sette İzzet Günay’ın son planları çekilmiştir artık. İzzet Günay ertesi gün giyeceği kostümlerin listesini almış ve Beyoğlu Tokatlayan Handaki iş yerinin yolunu tutmuştur önümüzdeki aylarda Günay yine setlere dönecek ve yıllardır uygulanan bu yöntem, böyle sürüp gidecektir.

İşte ikinci sekiz saat

izzet-gunay-6Şimdi İzzet Günay’ın ikinci sekiz saati başlamaktadır. Avrupa’dan gelen moda dergilerinden gömlek modellerini bulup çıkarmak, Anadolu’dan siparişleri almak, vadesi gelen senetleri ödemek ve gerekli tahsilâtları yapmak. – “En çok bu ikinci sekiz saatimi seviyorum. Çünkü bu iş benim bir yerde geleceğimin garantisi. Sahnenin de, sinemanın da bir yere kadar olduğunu biliyorum. Onlar beni bırakmazsa bile ben bir gün gelir yoruldum diyerek bu işi bırakabilirim. Sonrası için bu iş benim güvencemdir.“ Peki kendi giydiğiniz gömlekleri nereden alıyorsunuz? -“İlginç olacak ama kendi giydiğim gömleklerin bir kısmını Avrupa’dan alıyorum. Özellikle sahnede giydiklerimi İtalya’dan.” – Oynadığınız filmlerden bazı sahneleri “çıkartma olarak gömleklere işleme düşüncesi var mı? Son olarak ünlü Belçikalı Bisikletçi Eddy Merox böyle bir şey yapmıştı. – “Hayır, çünkü ticarette ün ve şöhret satmak olumlu sonuç vermiyor. Sizin verdiğiniz örneğe karşı benim de önümde örnekler var. Halk ya da alıcı gelip vitrinde mala bakıyor ama almıyor.

Ve SON Sekiz saat

Saat 20.00’ye yaklaşıyor. Tokatlayan Han’ın kapısı ağır ağır kapanırken İzzet Günay da evinin yolunda, Gidecek giyinecek ve programının başlamasından en azından iki saat önce gazinoda olacaktır.
– “Prensiplerimden bir de, sahneye çıkmadan iki saat önce gazinoya gitmektir.Ben ağır giyinirim çünkü.
Önce gömleğimi giyer, viskimden bir yudum alır, kuliste biraz dolaşır, sonra kravatım takarım. Bu arada fotoğraf çektirmek ve gerekli konuşmaları yapmak için de bol zamanım olur. Sahneden indikten sonra tekrar günlük giysilerimi giyer ve evimin yolunu tutarım. Çünkü uyumak ve sabah ki ilk sekiz saatim için “hazır olmam gereklidir.”
Bir de İzzet Günay’ın sanat yaşamindaki “son sekiz saatı” var. Ünlü sanatçı sahne ve sinemayı bırakırken jübile yapacak mı? Yani son 8 saati, bir jübile ile noktalayacak
– “Asla jübile yapmak istemem. Çünkü Türkiye’de jübile yanlış anlaşılıyor. Çok şeyin çabuk dejenere olması gibi, jübile de dejenere oldu…”

Ünlü yıldız için vakit, gerçekten nakit…
Bu nedenle zamanını kullanırken son derece planlı hareket ediyor.

Öz girişiyle detayı hakkında güzel bir sinyal veren bu iki sayfalık yazı İzzet Günay’ın 8×3 şeklinde planladığı 24 saatini bizlerle paylaşıyor. Yazının tamamını yüksek çözünürlükte okumak için lütfen resimlerin üzerine tıklayınız.

İzzet Günayİzzet Günay

Ercan Demirel‘in Hey Dergileri çalışmaları daha önce açık olan şimdi ise kapanmış olan www.heydergileri.com/ sitesindeydi

 

 

One thought on “Hey gidi Yeşilçam – 4 – İzzet Günay

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir