Murat Cüreklibatır’dan Nihat Doğan’a Cevap!

kara-murat-kara-sovalyeye-karsi-turk-filmi-izle-cuneyt-arkin-1975

Geçtiğimiz hafta Kelebek Ödüllerinde yaşanan anons krizi ile ilgili bir sürü şey yayınlandı. Olay olduğundan daha büyüdü ve acaip bir hal aldı. Bizce çoğu önemsizdi bu tartışmalarınancak Nihat Doğan bu işi bir adım öteye götürüp Okan Bayülgen’in kızı ve Cüneyt Arkın hakkında da hoş olmayan açıklamalar yapmaya başladı.

Hoş olmayan diyoruz çünkü onların lisanını kullanmak istemiyoruz. Ancak sosyal medyada Cüneyt Arkın’ın oğlu Murat Cüreklibatır çok güzel bir cevap vermiş onu da paylaşmak istedik!

nihat-dogan-cuneyt-arkin Nihat Doğan

Tüm takipçilerimden özür dileyerek bu paylaşımı yapıyorum. Ancak sizden gelen üzüntünüzü dile getiren binlerce mesaj sonucunda iki kelime etmeye karar verdim.

Nihatçım, bu söylediklerinden kesinlikle seni suçlu tutmuyorum. Üç tane kaset çıkarmaya çalışırken 100 yıllık Türk Sinemasının 50 yılına emek vermiş Cüneyt Arkın’ı farketmemiş olmak senin suçun değil.

Cüneyt Arkın Türkiye’nin her dağında her ovasında her bozkırında Mehmetçiğe moral ziyaretleri yaparken bir adada aylarca patates ödülü için mücadele vermiş olman da senin suçun seğil.

Cüneyt Arkın ona akil insanlık teklif edildiğinde “Halkıma akıl vermek benim haddim değil” derken bu ses tonunla Türk Halkına akıl vermeye kalkman da senin suçun değil.

nihat-dogan-cuneyt-arkin-2

Cüneyt Arkın sadece filmlerinde değil olağan hayatında da ezilenin mazlumun yanında yer alırken tecavüze uğrayıp katledilen gencecik bir kız ardından “Siz de mini eteği giyip soyunup laik sistemin ahlaksızlaştırdığı sapıklar tarafından tacize uğrayınca da bas bas bağırmayacaksınız” demen de senin suçun değil.

Cüneyt Arkın Türk Halkına hizmet ederken vucudunda kırılmadık kemik kalmamış olmasına rağmen oğlunun yardımı ile sahnede dim dik yürürken Türk Halkının karşısına çıktığın bir programda koltukta bile yayılarak oturman senin suçun değil.

Suçlu bizleriz. Suçlu seni senin bildiğin Nihat Doğan yapanlar. Seni para ödeyerek oraya oturtanlar ve seni izleyemeye ayıracak vakti olanlar.

Babamın güzel bir şiiri vardır.

Anadan doğma Türk oğlu Türk
Ama dehşetli Amerikan

Mart sonu
Ne güzel açar bahar çiçekleri
Hür ve yiğit
Anadolu çiçekleri, Türk mü Türk
Ama adam dehşetli Amerikalı
Anadan doğma Türk ama Amerikalı
Umurunda mı vatanı

Ayağında kovboy çizmeleri
Hain ve zalim
Bir Türk

Çiğniyor çiçekleri
Hür ve yiğit Anadolu’yu
Kovboy çizmeleriyle

Bir çiçek bin bebek
Bir bebek bin umut
Anadolu
İşte o Türk
Kovboy çizmeli

Sattı Anadolu’yu
Toprağı, ormanı, tarlayı, ekini, gelini
Bebeleri, böcekleri
Ve çiçekleri

Devam edecekti ihaneti
Tam kazandığı anda
Dolarlarını sayarken
Küçük kızı yatakta

Eğilip tam öperken
Mağrur ve gururlu
Hain ve zengin
Küçük kızını öperken
Dehşetli irkildi birden

Kızı çiçek kokuyordu
Hür ve yiğit
Anadolu’nun

Saygılarımla dostlar

One thought on “Murat Cüreklibatır’dan Nihat Doğan’a Cevap!

  1. Selamlar… Sizin sitenize kelimenin tam anlamıyla bayılıyorum. Yeşilçam benim için bambaşka bir evren… Cüneyt Arkın ise Türk sinemasına damga vurmuş, yeri asla dolmayacak, dolsa dahi kabul edemeyeceğim bir sanatçı benim için. Bir not daha eklemem gerekirse tıpatıp aynı oranda sevdiğim diğer isim ise rahmetli Kemal Sunal. Bu iki büyük insan, insanlık namına daha fazla ne yapabilirdi ki! Her şeyi yaptılar…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir