Üç Tosun Yeşilçam – Erdal Tosun’u da Kaybettik

tosun

Ne olmuş büyük adam olamadıysak, hayallerimizi satmadık ya

Sen ne yaptın be Erdal Abi…  Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Necdet Tosun’un oğulları Gürdal ve Erdal artık aramızda yoklar. 2000 yılında kaybettiğimiz Gürdal Tosun’dan sonra Erdal Tosun’u da aynı babası gibi trafik canavarına kurban verdik (Necdet Tosun trafik kazası kaldırıldığı hastanede kalp krizindne vefat etti). Hepimizin başı sağolsun.

Yukarıdaki fotoğraf ise adeta tüm bu hikayenin özeti…

Talihsiz kaza ise şu şekilde olmuş: Sabah saat 06.30 sıralarında Maslak’tan Sarıyer istikametine seyir halinde olan 34 EJ 8342 plakalı otomobil sürücüsü henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı direksiyon hâkimiyetini kaybederek orta refüje çarptı. Çarpmanın şiddetiyle takla atan otomobil Sarıyer’den Maslak istikametine seyir halinde olan tiyatrocu Erdal Tosun’un kullandığı 34 UJ 3409 plakalı otomobilin üstüne düşerek yola savruldu. Düşmenin etkisiyle Erdal Tosun’un kullandığı otomobilin tavan kısmı çöktü. Tavanı çöken otomobilin içerisinde Erdal Tosun sıkıştı. Sıkıştığı yerden çıkarmak için itfaiye ekipleri uzun uğraş verdi. Yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından değerli oyuncu hurdaya dönen araçtan çıkarıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemelerin ardından Tosun’un olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi. Hayatını kaybeden Erdal Tosun’un cansız bedeni Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Erdal Tosun için ilk tören yarın saat 12.00’de BKM’de gerçekleşecek. Ardından ünlü sanatçı Levent Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.  (kaynak: Milliyet)

erdaltosun

Mesut Kara’nın kaleminden: Erdal Tosun Kimdir?

Erdal Tosun Yeşilçam’ın sevilen oyuncularından Necdet Tosun’un oğlu, geçtiğimiz yıllarda kaybettiğimiz oyuncu Gürdal Tosun’un ağabeyiydi. 1963 doğumlu olan Erdal Tosun, 1982 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği Mine adlı filmle sinema oyunculuğuna başlamıştı. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan mezun olduktan sonra Özel Tiyatroyu kurdu.

Daha sonra Antalya Devlet Tiyatrosu’nda göreve başladı. Devlet Tiyatroları’ndaki görevinden ayrılıp BKM Oyuncuları arasına katıldı. Birçok dizide ve filmde izlediğimiz Erdal Tosun, Bir Demet Tiyatro’daki Eyvah Necdet tiplemesiyle ve Rina filmindeki unutulmaz “Ne olmuş büyük adam olamadıysak, hayallerimizi satmadık ya” repliğiyle belleklerimizde yer edindi. Yarım Elma’da canlandırdığı “Medeni Karpuz” karakteriyle söylediği “kıroyum ama para bende” repliğiyle de sempati toplayan oyuncu kısacık hayatına 100’e yakın sinema filmi ve birçok dizi sığdırmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir