35mm Dünyayı Kurtaran Adam Kopyasından İlk Görseller!

dka-004 Dünyayı Kurtaran Adam

Bundan kısa bir süre önce Dünyayı Kurtaran Adam‘ın bilinen son 35 mm‘lik kopyasının değerli dostumuz Ed Glaser tarafında satın alındığının haberini sizlerle paylaşmıştık. Neon Harbor’da titiz bir yaklaşımla remake videoları hazırlayan sürdüren dostumuz son aylarda hummalı bir çalışma içerisinde. En büyük dileğimiz onun bu çalışmaları sonucunda filmin blu ray formatında, temizlenmiş bir şekilde piyasaya sürülmesi. Sinemamızın artık kült olmuş bu yapıtının hakkettiği bir format ile koleksiyonumuzda yer etmesini diliyoruz.

Ed Glaser da zaten bu düşünce ile hareket ediyor. Şu an filmin restorasyonuna başlanmamış ancak filmin taranma işlemleri yapılmış. Bu haliyle sinemada gösterildiği haldeki ilk görüntüler elimize ulaştı. Buraya da eklediğimiz bazı güzel enstanteneler var. Ancak unutmayalım ki bu restore edilmiş ve 4K hali değil.

dka-001 Dünyayı Kurtaran Adam

Biliyorsunuz filmin daha sonra dvd’ye basılan veya televizyonda gösterilen kopyası oldukça yorgun ve yıpranmış kopyalardan elde edilmişti. Ancak işini titizlikle takip eden Ed Glaser bu konuda kılı kırk yarıyor. Filmi en iyi ve olabildiğince tamamlanmış bir vaziyette hazırlamak istiyor.

dka-002

Ayrıca gönüllü olarak Türk Sinemasının tanıtımını da yapıyor. CNN‘in (orijinal Amerikan olanı) bu konuda bir röportajda gerçekleştirmiş. Ne olduğunu sorduğumuzda bizi şöyle bilgilendirdi:

CNN wanted to do a piece on the movie, so they came to interview me.
CNN film hakkında bir haber yapmak istiyordu. Gelip benimle görüştüler”

Görseller hakkında ise:

Here are a few. These are not “restored” yet, but just scanned. Also, the copy I have is very low quality compared to the scan.
“Burada birkaçı var. Ancak bunlar restore edilmemişler sadece taranmış görseller. Elimdeki kopya taranmış haline göre düşük kaliteye sahipti.”

CNN‘de yayınlanan Dünyayı Kurtaran Adam’ın restorasyonu üzerine yapılan  Great Big Story röportajını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Dünyayı Kurtaran Adam filminin geçirdiği restorasyon ve temizlenme süreci ilgiyle ve yakından takip ediyoruz. Ed Glaser da sağolsun bizi güncelliyor. Biz de bu vesile ile Ed’in bizlere yolladığı 5 görsele bu yazı içerisinde yer verdik. Görsellerin üzerlerine tıklayıp büyütmenizi tavsiye ederiz.

dka-003 dka-005

One thought on “35mm Dünyayı Kurtaran Adam Kopyasından İlk Görseller!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir