Hey gidi Yeşilçam – Leblebici Horhor Şimdi de Televizyon’da

Hey Dergilerinde yayınlanmış ve sinemamız üzerine olan yazıları yayınlamaya devam ediyoruz…

Önce sahnede, sonra beyazperdede idi… Leblebici Horhor Şimdi de Televizyon’da

leblebici-horhor-1
Yıllar önce ”Leblebici Horhor Ağa” rolünde Oynayan ve büyük başarı kazanan Naşit Özcan’ın yerini bu kez oğlu Selim Naşit aldı.

Bayramda 3 gün yayınlanacak olan operette Selim Naşit, yıllar önce babasının oynadığı Leblebici Horhor Ağa rolünde gözükecek

Tiyatromuzun en çok temsil edilen operetlerinden biri olan; 3 kez filme alınan “Leblebici Horhor” şimdi de TV için bir kez daha filme alındı. Dikran Çuhacıyan ile Takfor Nalyan’ın yazdıkları bu operette, özellikle “Komik Naşit” (Naşit Özcan), büyük başarı kazanmıştı. O bu opereti oynarken, en ön sıralarda kendisini izleyen , minik elleriyle babasına alkış tutan Selim Naşit, TV için çekilen tiyatro oyununda zamanında babasının oynadığı rolü oynuyor.

”Bayramlık”

Yetiştirilebilirse 3 bölüm halinde bayramda yayına girmesi düşünülen bu unutulmaz Tiyatro oyunumuzun oyuncu kadrosu ise şöyle : Selim Naşit (Leblebici Horhor), Yüksel Örsez (Fadime), Oktay Tezcanlı (Hurşit) , Hadi Çaman (Sansar) , Nevra Serezli (Kamer), Göksel Kortay (Cingöz), Ajlan Aktuğ (Bostancıbaşı)… Çok kalabalık olan kadroda, oyuncuların bir kısmı da Devlet Operasından alınmış. Yapımcı Tuncer Tezel, yönetmen de Bülent Özdural.

Leblebici Horhor Ağa -2
Oyunun oyuncu kadrosundan Nevra Serezli, Göksel Kortay, Selim Naşit, Oktay Tezcanlı, Yüksel Örsez.

Emirgân korusu

Şarkıları, dansları ve yer yer gerilimi ile seyircinin ilgisini çekmesi beklenen “Leblebici Horhor’un çekimi bazı teknik güçlükler yaratıyor ama, TRT ekibi “uyumlu bir çalışma ile” bu güçlüklerin üstesinden gelmeye çalıştıklarını belirtiyorlar. Çekimin büyük kısmı, Emirgân korusunda yapıldı. Burada yapılan çekimde elde edilen görüntüler, linkle Çamlıca tepesine, oradan da Maçka stüdyolarına veriliyor. Bu nedenle, çekim neredeyse, naklen yayın arabaları da orada… ”

Not: Bu yazı 8 Ekim 1975 tarihli Hey Dergisinde Yayınlanmıştır. Hey Degileri.com sitesinden alınarak sitemizde paylaşılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir