Radyo Arkası: Burak Gülgen ile Cemil ve Cüneyt Arkın

yesilcam-arkelojisi-3447 Radyo Arkası

Salı günleri saat 15:30’da 94.9 Açık Radyo‘da yayınlanan Yeşilçam Arkeolojisi Radyo Programı‘nda yaşananlar, yayına yansımayanlar ve programın perde arkasını yazılaştıracağımız Radyo Arkası köşemize hoşgeldiniz. Sizin için seçtiğimiz ilk program Burak Gülgen ile yaptığımız Cemil filmleri sohbeti. Geçtiğimiz yıllarda Gökay Gelgeç, Cemil dosyasını hazırladığı dönemde Melih Gülgen ile epey sohbet etme şansı yakalamıştı. Zaten bu sohbetlerden aldığı notları sitemizde bir süre önce yeniden yayınlamaya başladık (Buradan ve buradan görüntüleyebilirsiniz). Aynı dönem Burak Gülgen ile de akşam kahvesi eşliğinde bir sohbet yapmıştı.

Ben de o dönem Burak Gülgen‘in yer aldığı epey lobiye ulaşmıştım. Onları Burak ile paylaşmak istedim ama bir türlü kısmet olmadı. Bir süredir Burak Gülgen ile çocuk oyunculuğu üzerine bir sohbet yapmak istiyordum. Birkaç kez söyleşi yapmak için buluştuk laf lafı açarken başladığımız noktadan çoktan uzaklaştık.

Velhasıl bu ay Cüneyt Arkın‘ın ayın oyuncusu seçmeye karar verdiğimizde Burak ile bir radyo programı yapmam gerektiğini düşündüm. Çünkü ben yazıları düzenlerken arada yaptığımız görüşmelerde Burak Gülgen‘in ciddi bir Cüneyt Arkın takipçi olduğunu ve benim gibi 70’li yıllarda oynadığı filmlerini sevdiğini daha iyi anladım. Ayrıca Cemil , Cemil Dönüyor ve Adalet filmleri üzerine konuşacaksak bu filmler üzerine konuşabileceğim en doğru insanlardan birisi de Burak idi.

Onunla sözleştik, o da film ile ilgili ve sansür kurulu raporunun yer aldığı senaryo kitabını bulup radyoya getireceğini söyledi. 5 Aralık 2016 tarihinde stüdyoda buluştuk ve tek bir program için kayıt yapmaya başladık. Hatta programda çalmak için 2 şarkı da seçmiştik. Ancak sohbetimiz o kadar güzel gitti ki bu kayıtları daha uzatarak 2 programa yaymaya karar verdik. İlk program hiç bir şarkı girişi veya replik kullanamadım. 2. programa ise  Melike Demirağ‘dan Ninni ile girip programı Tanju Okan’dan Benim Halkım ile kapatmaya karar verdik ancak kısıtlı süreden dolayı Benim Halkım içinde yeterli zaman kalmadı. Sanırım bu sebepten dolayı önümüzdeki haftalarda “Cemil Film Müzikleri” ismiyle bir program yapmam gerekecek.

burak-gulgen-acik-radyo-banner

Radyo Arkası : Kayıt sonrası Utku Uluer ve Burak Gülgen

Cemil, radyo programında üzerine rahat konuşabildiğimiz bir film olmadı. Açıkcası filmin içindeki siyasi mesajların farklı yerlere çekilebileceğini düşündüğümüz için bazı noktalara girmeyi tercih etmedik. Bir tür otosansür uyguladık demem doğru olmaz çünkü hali hazırda OHAL’den dolayı ve Rtük olduğu için belli bir denetleme mekanizması zaten vardı. Bir de açıkcası neyin ne anlaşılacağını da kestiremedik sonuçta Cemil oldukça vatansever hatta Milliyetçi bir film ama mesajları sertti. Ayrıca programı kaydettikten sonra Beşiktaş’ta yapılan Terör saldırısı nedeniyle de konunun başka yerlere gitmemesi için söyleşinin bir kısmını da kayıttan çıkarttık. Tabi Cemil filmine uygulanan sansürden bahsettiğimiz bir programda bunu yapmamız ilginç oldu. Elbette Cemil üzerine konuşulacak pek çok detay vardı. Bu zor konuyu Burak Gülgen‘in engin bilgisi ve araştırmacılığı ile sunduğumuz için çok mutluyum. Ayrıca programın gidişatını da sitede yayınlamaya başladığım Radyo Arkası ile herkesle paylaşmaya karar verdim çünkü Burak Gülgen‘in konuyu ele alma ve ciddiyetine buradan bir kere daha teşekkür etmek istedim. Belki bir gün bir Cemil film gösterimi ile de bu konuları daha farklı bir şekilde ele alabiliriz.

Aşağıdaki linklerden yaptığımız programların kayıtlarına ulaşabilirsiniz. İyi dinlemeler:

Önemli not: Vpn vasıtasıyla dinleyebilirsiniz podcastlerin saklandığı archive.org ile ilgili bazı kısıtlamalar var.

1.Kısım: 6 Aralık 2016 acikradyo.com.tr/podcast/165856
2.Kısım: 13 Aralık 2016 acikradyo.com.tr/podcast/165937

img_3441

One thought on “Radyo Arkası: Burak Gülgen ile Cemil ve Cüneyt Arkın

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir