Üçüncü Adam E-Dergi

Üçüncü Adam E-Dergi Ocak 2017 sayısının kapağı

Özellikle Yeşilçam üzerine sosyal medyada paylaşım yapan sayısı çok fazla… Buna paralel olarak yeşilçamseverlerin oluşturduğu gruplar, siteler ve benzeri platformların neredeyse %90’ı kopyala yapıştır şeklinde içerik üretiyorlar. En fazla okunan Yeşilçam oluşumları da ağırlıklı olarak Ses Dergisinden Dipsahaf‘ın bir dönem paylaştıklarını öğütmekten öteye gidemiyorlar. Bu noktada özgün içerik üreten sayısı az. Kimisi ise sadece görsel paylaşıyor ama bilgi vermiyorlar. Bazıları etraftan toparladığı bilgileri derleyerek kendisini “Yeşilçam ve Türk Sineması uzmanı” olarak parlatmaya çalışırken yapılan çalışmaların kaymağını yemekten geri kalmıyorlar.

İşte bu noktada Üçüncü Adam sitesi ve onun kurucularından Erhan Tuncer ile yollarımız kesişiyor. Üçüncü Adam ve Sinematik Yeşilçam ile birbirlerini besleyen siteler. Yukarıda bahsettiğimiz duruma rağmen Üçüncü Adam sitesi de üretime devam ediyor. Ağırlıklı olarak kendi yaptıkları röportajlara ve görsellere yer veren Üçüncü Adam yıllar içerisinde önemli bir başvuru kaynağı da oldu. Gerisini görmek için siteye gitmeniz yeterli. Bir süredir e-dergi şeklinde de paylaşımlar da yapıyorlar. Yeni sayısını fırsat bilip biz de Üçüncü Adam E-Dergi’sinin Ocak 2017 sayısını ve geçmiş dergileri kısaca tanıtalım istedik.

Dergi 2013 yılından beri değişik aralıklarla yayınlanıyor. Belli bir standartı ve yayın aralığı yok. Gönül ister ki Üçüncü Adam E-Dergi daha uzun olsun. Ancak bu şekilde d eçok uzun olamadan direkt içeriğe yönelik yapılmış. Pek çok görselde logo mevcut. O kadar büyük bir fikir ve materyal hırsızlığı var ki ister istemez fotoğraflara ve içeriğe logo yapıştırılmak zorunda kalınıyor. Böyle yapılmasa 3 ay sonra aynı içeriği kendi imzası ile yayınlayacak insan sayısı hiçte az değil. Bu yüzden logo kullanımına anlayış göstermemiz gerekiyor.

Bunlar dışında son sayı da Ömer Ekmekçi‘ye güzel bir veda yazısı var onu sizinle paylaşmak istedik:

 

Sitedeki tanıtım yazısı şöyle:

Bu sayımızda, daha önce bir dergide yayınlanan İçinden Yeşilçam geçen şiirler ve Bülent Pelit’in, babası usta yönetmen Hidayet Pelit’i anlattığı çok kıymetli  bir röportaj bulunmakta.

PDF formatındaki Üçüncü Adam E-Dergi ‘yi buradan okuyabilirsiniz:
ucuncuadam.files.wordpress.com/2017/01/c3bcc3a7c3bcncc3bcadam-01-2017.pdf

Önceki sayıları ise buradan görüntüleyebilirsiniz:
ucuncuadam.wordpress.com/e-dergi/

Üçüncü Adam E-Dergi

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir