Hey Gidi Yeşilçam – Neşeli Günler Filminin Çekimleri

Hey Dergilerinde yer alan Yeşilçam yazılarını paylaşmaya devam ediyoruz. 13 Mart 1978 sayısında Neşeli Günler filminin çekimine yer verilmiş. Hepimizin sevdiği bu güzel filmin kamera arkasını yansıtan haberin ilginizi çekeceğini düşündük. Ayrıca güzel bir belge olmasının yanında yazının sonundaki fotoğrafın alt yazısında yer alan “Hababam Sınıfı”ndan tanıdığımız üç genç (Feridun Şavlı, Ahmet Arıman, Tamer Coşkun‘un isimlerini biz yazalım bari)  ibaresi de bu haberi değerli kılan detaylardan birisi.

Sette “turşu” sözcüğünden geçilmiyor. Orhan Aksoy’un yönettiği filmde, tursuculuk yapan bir babanın ve ailesinin öyküsü anlatılıyor

Filmciler arasında “Stavronun evi” olarak bilinen plato, geçtigimiz günlerde ilginç bir filmin setine tanık oldu. “Neşeli Günler” adlı filmde turşuculuk yapan bir aile reisinin yaşamı ve çocukları anlatılıyor. Arzu Film adına çekilen filmin yönetmenliğini Orhan Aksoy, görüntü yönetmenliğini ise Erdoğan Engin yapıyor. Filmde Münir Özkul, Adile Naşit, Oya

Neşeli Günler
Münir Özkul, ve Adile Naşit hasta yatan çocuklarının başında. Kamera geri planda bu sahneyi çekmeye çalışıyor ama herkesin yüzünden de tebessüm eksik değil.

Aydoğan, Şener Şen, Ayşen Gruda, Mürüvet Sim ve Ahmet Sezerel rol alıyorlar.

Bütün kavgalar turşu yüzünden

Filmde, Münir Özkul turşuculuk yaparak geçimini sağlayan altı çocuk babası, bir aile reisidir. Evde en çok konuşulan konu da ‘turşu’dur. Bir gün turşu yüzünden kavga ederek ayrılmaya karar verirler. Aradan yıllar geçer, çocuklar büyümüştür. Anne ve baba özlemi çekerler. Bu arada ailenin büyük kızı Oya Aydoğan çalıştığı fabrikada patronunu oğlu ile tanışır. Oya, evlilik hazırlıkları yaparken, öteki çocuklar da birleşerek anne ve babalarını barıştırmaya zorlar.

Zevkli bir çekim

Yönetmenden kameraman kadar herkes çalışmalarda memnun görünüyor. Bunu nedeni de filmin kadrosunu oluşturan oyuncuların hepsinin komedi oyuncusu olması…

Yönetmen Orhan Aksoy, “Çalışmalarımız çok zevkli geçiyor. Tam bir aile havasa var. Bu hava kamera ardında da sürdürülüyor. Bazen gülmekten çekime ara verdiğimiz bile oluyordiyor. Sette bütün oyuncular birbirlerine turşu diye sesleniyor. Aile reisi Münir Özkul’a ise baba turşu deniliyor. Kadromun geniş olması ve gribin yaygın olması yüzünden yönetmen Orhan Aksoy, iki saatte bir oyunculara ilâç dağıtıyor. İlâç almayan tek kişi de Ahmet Sezerel. Genç oyuncu tüm çekim araların limonlu çay içerek değerlendiriyor. 26 günlük çalışma sonunda tamamlanacak olan filmin tamamı İstanbul’da çekilecek.

* Yazı: YÜKSEL ŞENGÜL

Aile toplu halde. Münir Özkul, Adile Naşit, Ahmet Sezerel, Ayşen Gruda, Şener Şen ve arkada “Hababam Sınıfı”ndan tanıdığımız üҫ genҫ.

One thought on “Hey Gidi Yeşilçam – Neşeli Günler Filminin Çekimleri

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir