Halit Akçatepe hayatını kaybetti

Değerli sanatçımız, Türk sinema ve tiyatrosunun usta oyuncusu Halit Akçatepe 79 yaşında hayatını kaybetti. Geçtiğimiz yıl rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan ve aralık ayında kısmi felç geçiren Halit Akçatepe’in İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği bildirildi.

Yeşilçam’ın usta isimlerinden Akçatepe’nin, beyin damarlarının tıkanması nedeniyle sağ tarafından kısmi felç geçirmişti ve tedavisi devam ediyordu. Ancak ölüm nedeni henüz açıklanmadı.

Ölüm haberi üzerine sahneyi paylaştığı dostalrından da açıklamalar sosyal medyada yer aldı. Akçatepe ile birçok filmde beraber rol alan oyuncu Ayşen Gruda, “Çok ani duydum o kadar üzgünüm ki anlatamam. Çok uzun yıllardır arkadaşım, aynı binada karşılıklı evlerde oturduğum arkadaşım. Gençlerin bu ekolden feyz almalarını rica ediyorum. Türk sinemasının değerli bir ismiydi, başımız sağolsun” dedi.

Bir süre önce kızı Ebru Akçatepe, toplu aile fotoğrafı paylaşarak, Halit Akçatepe’nin sağlık durumunun daha iyiye gittiğini duyurmuştu.

Halit Akçatepe

Halit Akçatepe kimdir:

1 Ocak 1938’de Üsküdar’da doğan Akçatepe, ilkokulu Refik Halit Karay Mektebi’nde okudu. Babası yine bir oyuncu olan Sıtkı Akçatepe idi.
Bir yönetmenin “Bize bir çocuk oyuncu lazım” deyince babası tülüatçı Sıtkı Bey oğlu Halit’i oynatmıştır. İlk olarak 5 yaşındayken 1943’te bir filmde rol aldı. Saint Benoit Fransız Lisesi’nden mezun oldu. 1959’da Anıtkabir’de 1,5 yıl askerlik görevini yaptı. 1972’te Tatlı Dillim filmiyle şöhreti yakaladı. 1963’te Yasak, Gündoğarken, Semaya Baktım Seni Gördüm filmlerini çekti.

1975’te Hababam Sınıfı adlı filmindeki Güdük Necmi tiplemesiyle çok sevildi. ‘Süt Kardeşler’in Ramazan’ı Halit Akçatepe’nin babası Sıtkı Akçatepe ve annesi Leman Akçatepe de Türk Sineması’nda birçok yapımda rol almış oyunculardır. Özellikle babası Sıtkı Akçatepe, Hababam Sınıfı film serisinde oynadığı Paşa Nuri tiplemesiyle tanınmaktadır.

Babası Sıtkı Akçatepe annesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu’nun Lale Devri Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın torunuydu. (Hürriyet gazatesinden alıntı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir