Bedri Koraman & Göksel Arsoy – Cici Can (1963)

Cici-Can-1

Cici Can filmine ait internetteki bilgileri ve iyi durumdaki görselleri derledik. Afişi ve lobi kartı ile filmden yakalanmış bazı karelerle beraber film üzerine görsel bir arşiv oluşturduk. Film hakkındaki detaylı yazımıza ise aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz:
sinematikyesilcam.com/2015/08/cizgi-romandan-beyaz-perdeye-cici-can/

Konusu: Bedri Koraman’ın aynı adlı çizgi romanından sinemaya uyarlanan filmde,saf karakterli Cici Can, gazetede resmini gördüğü ünlü bir kıza aşık olur.O kızı görmeye giderken, geçirdiği kaza sonucu ölüp cennete gider.Oradaki genç ve güzel Huri kız, Cici Can’a aşık olur. Ancak Huri’nin aşkından habersiz olan Cici Can, yarı ruh, yarı insan olarak döndüğü dünyada, gazetede resmini görüp aşık olduğu kızı ararken başına ilginç olaylar gelir.

20.5.1963 pazartesi günü Pangaltı “İnci”,Beyoğlu “Lüks”,Çarşıkapı “Şık”,Beşiktaş “Gürel”, Kadıköy “Opera”, Kartal “Uzunkaya”, Pendik “Ökmen” ve Eskişehir’de “Büyük” sinemalarında gösterime girmiş. Çekimler için Sıraselviler’de özel olarak bir gece kulübü (Muşi) kiralanmış. Saray sahneleri ise Yıldız’da çekilmiş.

Filmle ilgili detay: Huri Zuhal bir Deniz Albayının lise mezunu kızıyken, 1963 yılında Milliyet gazetesinin açtığı CİCİ CAN filminde baş rolü Göksel Arsoy’la paylaşacak Huri Kız Huriye rolü için açılan yarışmada, finale kalan 5 genç kızdan biri olarak, yapılan deneme çekimleri sonucu seçilerek filmde oynadı. Finale kalan 5 genç kız içinde o günlerde henüz tanınmamış olan Emel Sayın da vardır. Cici Can filminde oynayan Huriye Zuhal, bu filmden sonra sinema oyunculuğuna devam etmedi.
Sinematik Yorumu: Huri ismi olarak kayıtlara geçilmiş isminin de sadece bu filmde kullanıldığını asıl ismini ise kullanmadığını düşünüyoruz…
(bu bilgiler sinematurk’ten alınmış ve derlenmiştir)

Görseller:

cici-can-4cici can 0005Cici-Can-3 cici can 4-1 cici can 7-1 cici-can32 cici can 0003 film karelerinde yesilcam.sinematikyesilcam.com150 cici can

Filmin Künyesi:

Cici-Can-afiş Yönetmen: Ertem Göreç
Senaryo: Safa Önal
Yapımcı: Göksel Arsoy
Görüntü Yönetmeni: Çetin Gürtop
Eser: Bedri Koraman
Vizyon Tarihi: 20.5.1963
Göksel Film (Yapım)
Oyuncular – Filmde Kim Kimdir:
Göksel Arsoy Cici Can
Huri Zuhal Huriye
Öztürk Serengil Azrail
Ahmet Tarık Tekçe Sultan Ahmet
Suna Pekuysal Semiha
Ali Şen Hacı Muratoğlu
Suzan Avcı Keklik
Sami Hazinses Atar Reis
Hüseyin Baradan Bay Kral
Altan Erbulak Ressam Ali
Faik Coşkun Meyhaneci

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir