Feza Gezginlerinden Turist Ömer Uzay Yolunda Film İncelemesi

Son yıllardan özellikle Youtube üzerine film kritikleri üzerine çok özenli çalışmalar yapılıyor. Seneler önce Amerikalı dostumuz Ed Glacer‘ın Fantastik Türk Sineması üzerine yaptığı video kritikler belki de elimizdeki tek video kritiklerdi. Ekipman ve iyi bir metin yazma becerisi gerektiren bu çalışmalar ülkemizde neden yapılmıyor diye soruyorduk. Geçtiğimiz haftalarda izlediğimiz bir film incelemesi videosu ülkemizden de iyi işler çıkabileceğini gösterdi ve yüreklerimize de su serpti. İnceleme konusunda çok detaya girmeyi düşünmüyoruz. Bu gibi çalışmaları can-ı gönülden destekliyoruz.

Feza Gezginleri kanalında yayınlanan Turist Ömer Uzay Yolunda Film İncelemesi videosunu hepinize öneririz. Aşağıdaki videoyu dilerseniz izleyelim ve sayfayı tanıtmaya devam edelim:

Video izlediğiniz gibi derli toplu ve en önemlisi de detaylı bir inceleme. Arayüzüler özenle hazırlanmış, Yeşilçam‘a hakaret etmeden filmin alıntıladıklarını mantıklı olarak karşılaştıran ve bunu görseller ile yapan, kısacası ayağı yere basan ama ele aldığı konuyu çok iyi incelemiş bir ekibin çalışması var karşımızda. Bu nedenle Feza Gezginleri kanalını tebrik ederim. Youtube sayfalarına (www.youtube.com/channel/FEZAGEZGINLERI) kesinlikle abone olmalısınız. İnceleme videosunun devamının gelmesi dileğimiz. Sayfada Yeşilçam‘dan sadece bilim kurgu filmleri değil Fantastik filmlerine de yer verilme ihtimali var. Bu sayfaya destek vererek ve yayılmasına yardımcı olarak daha fazla video yayınlanmasını sağlayabiliriz… (Utku Uluer)

Bir Bilim Kurgu ve Alt Kültür Kanalı olan Feza Gezginleri ile kontağa geçtiğimizde, bize sayfanın tanıtım metnini işaret ettiler “Bilim, bilim-kurguyu takip eder şiarıyla başladığımız kanalımızda kimi zaman bilimsel gelişmeleri derliyoruz, kimi zaman bilim – kurgu ve fantastik türlerindeki televizyon dizilerini, sinema filmlerini, çizgi romanları, edebiyat eserlerini inceliyoruz. Roketimize atlıyıp hayal gücüyle, gerçeğin buluşma noktası olan rotamıza ilerliyoruz. Kısacası merak ediyoruz, araştırıyoruz paylaşıyoruz!

Turist Ömer Uzay YolundaAşağıda Feza Gezginleri tarafından yazılmış Turist Ömer Uzay Yolunda Film İncelemesi tanıtım yazısını ve detayları okuyabilirsiniz:

Fantastik Türk sineması denince akla ilk gelen filmlerden olan Turist Ömer Uzay Yolunda / Turkish Star Trek filmini inceledik. Başrolünde Sadri Alışık‘ın olduğu. Hulki Saner’in yönettiği film. Oriijinal Star Trek / Uzay Yolu dizisinin ilk bölümünden uyarlama. Belgesel film tadında alıntılandığı da hazırladığımız bu videoda Orijinal Star Trek‘ in Amerika’daki doğuş hikayesinden başlayıp Turist Ömer adaptasyonuna kadar olan süreci derledik.
www.ucuztarih.com sitesine ve Turist Ömer karakter illustrasyonunu yapan Reha Akara katkılarından ötürü teşekkür ederiz.

 

One thought on “Feza Gezginlerinden Turist Ömer Uzay Yolunda Film İncelemesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir