Lobilerden Kareler 003 Bülent Kayabaş

Lobilerden Kareler köşemize devam ediyoruz. Bu hafta hafta içerisinde kaybettiğimiz değerli sanatçımız Bülent Kayabaş’ın hatırlatmak ve arşive birşeyler kazandırmak için internette bulunmayan görsellerden bazılarını seçtik. Bu hafta Muhammed Soysal ve Utku Uluer‘in arşivinden derlediğimiz 9 kareye yer vereceğiz. Karelerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

Sevginin Bedeli 1984 – Ekrem Gökkaya – Bülent Kayabaş – Ayşe Gül – Oya Aydoğan ve Gökhan Güney – o yıllar Gökhan Güneyin en meşhur olduğu yıllar ve ardı ardı bir çok film çevirmiştir.

100 Lira ile Evlenilmez (1974) Ediz Hun – Gülşen bubikoğlu – Ahu Tuğbay – Bülent Kayabaş. Bu görsel Suzan Dilek’in arşivinden alınmıştır ya bir lobi kartından ya da film için hazırlanmış set fotoğraflarından.

Şeytan Köşeyi Döndü 1979 – Süheyl Eğriboz –Yaşar Caner – Yüksel Gözen – Bülent Kayabaş – Canan Ceylan – Tülin Tan

Şeytan Köşeyi Döndü 1979 –  Kayabaş bu sefer Canan Ceylan ile farklı bir poz vermiş.

Şeytan Köşeyi Döndü 1979 – Bülent Kayabaş – Tevfik Şen

Şeytan Köşeyi Döndü 1979 – Bülent Kayabaş – Tülin Tan

Minik Cadı 1975 – Meral Zeren – Çiçek Dilligil – Bülent Kayabaş

Minik Cadı 1975 – Meral Zeren – Çiçek Dilligil – Bülent Kayabaş
Not: Çiçek Dilligil Rahmetli Oyuncu Avni Dilligil ve Belkıs Dilligil ‘in Kızıdır.

Bu da bir video kaset tanıtımından… Çirkin Dünya (1976) Hülya Koçyiğit ve Bülent Kayabaş. Film Almanya’da İtalyan filmi olarak pazarlanmıştı ve Mondo Brutale 2 – Es Begann um Mitternacht ismi ile piyasaya sürülmüştü

Çirkin Dünya (1976) Hülya Koçyiğit yine Kayabaş ileBu da daha önce sunduğumuz bir lobi idi. Yukardaki görselin başka bir açısı. Ayrıca Türkiye’de basılan lobi kartından… Bu galeriye de ekliyoruz…

Lobilerden Kareler 003

Uzun süredir “neden ağırlıklı olarak filmlerden yakaladığımız karelerden oluşturduğumuz galerileri sunduğumuzu” bize sordular. Kaliteli görseller ve çekilmiş fotoğrafları görmek isteyen çok fazla kullanıcı var. Son dönem sitemize epey katkı sağlayan Muhammed Soysal‘ın da önerisi ile Cuma günleri yayınlanacak bir “Lobilerden Kareler” köşesi yapmaya karar verdik. Yani haftaya film karelerinden yakalanmış görsellerle başlayıp hafta içini lobilerden kareler ile kapatacağız artık. Bu bölümde görsellerin çoğaltılabilme ve haksız kazanç sağlama ihtimaline karşı özel arşivlerden alınmış  görsellere logo ve sitemizin ismini ekleyeceğiz. Görselleri beğenip bir sunum veya kitapta kullanmak isterseniz, yüksek çözünürlülük için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir