Tarkan Güçlü Kahraman ve Batman Kara Şövalye Yükseliyor aslında aynı film mi?

Uzun zamandır yazı yazamıyordum. Bazen dinlenmek işe yarıyormuş yeniden yazılarımla Sinematik’e döndüm. Kendi hikayelerimi ve fantazilerimi paylaşamaya devam edeceğim. Bir süredir çizgi roman projem “Tanto” ile ilgileniyordum onun da Çizimleri bitti, çıktığında alır okursanız çok sevinirim. Neyse konumuza dönersek geçen günler de sosyal medya hesabıma şunları yazdım: Tarkan Güçlü Kahraman filmiyle Batman Dark Knight Rises yani Batman Kara Şövalye Yükseliyor filmleri esasında aynı içeriğe sahip … Tarkan, Wang Yu‘dan feci dayak yiyor. Batman, Bane‘den. Tarkan‘da ölümcül yaralar alıp iyileşip, eğitim alarak spor yapıp Wang Yu denen iblisi yeniyor, Batman’de de aynı olaylar var hemen hemen. Birinde amaç “Kutsal Kılıç” diğerinde “Kutsal Gotham”. Konu, tema aynı işleniş farklı… Pocahontas gibi. Değiştir senaryoyu al sana “Avatar”. Pocahontas‘ın bir başka versiyonu da Dolph abimin oynadığı 95 yapım “Men Of War” filmi 🙂 Sonra Utku da bu gönderimle ilgili bir yazı istedi. ben de biraz şaka biraz fantazi bu konuyu ele alıp başladım yazmaya.

Tarkan Batman Kara Şövalye Yükseliyor

2012 yazıydı sanırım Batman Kara Şövalye Yükseliyor vizyona girdiğinde, koşa koşa sinema’ya gidipfilmi izlemiştim. Film çok güzeldi, çok sevmiştim ama tanıdık geliyordu bir yerlerden, ama nereden? Geçen gün tekrar izledim Batman Kara Şövalye Yükseliyor‘u. Arkasından tesadüf Tarkan Güçlü Kahraman filmini izledim!! “Lan!” dedim kendi kendime. Yıllar evvel kendime sorduğum sorunun cevabı burada işte. Batman Kara Şövalye Yükseliyor filmi ile Tarkan Güçlü Kahraman filmleri aynı… Tema aynı, konu hemen hemen aynı ama işleniş farklı, nasıl mı?

Dark Knight Rises’da ölümcül acımasız bir kötü var ;
Bane !
Tarkan Güçlü Kahraman filminde de yine acımasız bir kötü var ;
Wang Yu
İkisi de acımasız, yenilmez ve kötü !

İki filmin açılış sekansı da bir kere aynı. İki filmde de baştan kötü karakterimizi tanıyoruz!
Bane ve Wang Yu! İki kötü adamın da bir amacı var. Wang Yu‘nun amacı Kutsal Kılıç‘ı alıp ülkeye hakim olmak, Bane’in amacı ise Gotham‘ı yok etmek! Yani kötü adamlarımız boş değil bir davaya sahipler. Wang Yu filmin hemen başında kutsal kılıcın yerini Türklere söyleyen bir Çinliyi ve adamlarını öldürüyor! Bane ise reaktörü dünya da bombaya çevirebilecek tek bilim adamını kaçırıp uçağını düşürüyor!

Sonra dikkat edelim iki filmde de esas kızları tanırız! Biri Ulu Gökçe‘nin kızı Alonya yani Hülya Darcan diğeri Catwoman nam-ı diğer Selina Kylie. Film ilerledikçe görüyoruz ki, Batman‘da bir ton adamın içine gözü kapalı atlar esas kız için, Tarkan‘da Alonya için bir sürü adamı öldürür. Dikkat edelim her şey aynı. Konu tema aynı ama farklı işleniyor film!

Sonra Tarkan yanlız değildir. Kulke ve adamları vardır yanında! Batman‘in de yanında Polis Memuru Blake (sonradan Robin olacak) ve Emniyet müdürü Gordon vardır. Yani ikisininde yanında ekipleri var. Tezim güçleniyor. Bu kadar tesadüf olamaz bence. Kötü kadın karakter de iki filmde mevcut. Birisi Ras Al Ghul‘un kızı Miranda (takma adı gerçek adı Talia Ghul) diğeri ise Çin İmparatorunun güzel karısı. İkisi de kötü karakterin yanında! Evet Evet tezim güçleniyor!

Tarkan, Kutsal Kılıcı almaya gidiyor ve kılıcın tutulduğu yer bir tapınak. Tapınak’ta ki rahip isterse kılıcı zorla alabileceğini ama zorla alırsa kılıcın uğursuzluk getireceğini o sebepten sorulan bilmeceleri bilirse kılıcın kendisine geleceğini söyler. Tarkan bilmeceleri bilir, aklını kullanır ve kılıcı alır. Batman ise tam tersi Catwoman‘ı dinler, mantığıyla haraket etmez aklını bir köşede bırakır ve Catwoman, Batman‘i Bane‘e satar. Batman, Bane ile dövüşe dursun , Tarkan kılıcı alınca Wang Yu gelir !

Tarkan, Wang Yu ile Batman, Bane ile ölümüne bir kavgaya tutuşur. Tarkan, Wang Yu‘dan, Batman, Bane‘den ölümüne feci dayak yerler. Nasıl aynı film lan diyenler yavaş yavaş haklı çıkıyor muyum ?

Tarkan‘ı bir ağaca bağlayıp yakmak isterken Wang Yu, Bane ise Batman‘i kimsenin kaçamadığı yanlızca bir kişinin kaçtığı bir hapishaneye kapatır. Tarkan‘ı arkadaşları bulur ve Ulu Gökçe‘nin yanına götürürler. Onu tek iyileştirecek ,yaralarını iyi edecek o vardır. Batman‘i ise hapiste bir doktor tedavi eder. Ulu Gökçe – Hapisteki eski doktor ?
Taşlar oturuyor mu kafalarda yavaş yavaş !

Tarkan aldığı ölümcül yaralara rağmen ölmemiştir fakat sakat kalacaktır. Tek bir çare vardır. Dünyanın bütün madenlerinin eridiği havuz. Tarkan oraya girer de yanmazsa eskisinden kuvvetli olacaktır. Batman ise omuriliğinden ağır darbe almış ayakta duramamakta ve kendisine inancı bitmiştir. Bane karşısına bir televizyon koymuş ve Gotham‘da olanları Batman‘e izleterek kendine olan inancını iyice bitirmek istemektedir… Bakın konu gene aynı !

Neyse Tarkan o havuza girer ve hiç bişey olmamış gibi eskisinden sağlıklı çıkar havuzdan. Batman’da doktorun yardımını alır. Doktor çıkan omurunu yumrukla Türk Usulü (burdan bari anlayın) oturtur ve Batman iyileşir. Sonra Batman‘i de, Tarkan‘ı da spor yaparken, vücutlarını yeteneklerini geliştirirken görürüz… Bu da tesadüf değil mi?
Tarkan‘da Batman‘da artık bomba gibidirler ve dövüşe hazırdırlar. Tarkan‘da Batman‘de rakipleriyle düşmanlarıyla karşılaşırlar. Hemde yanında arkadaşlarıyla. Tarkan‘ın yanında Kulke ve adamları, Batman‘in yanında Gotham Polis Teşkilatı. Tarkan o ölümüne dayak yediği Wang Yu‘ya karşı bu sefer daha başarılıdır ve havada yakaladığı hamlelere kafa darbesi ile karşılık verir. Bakıyoruz aaa aynısı Batman‘de var !


Batman‘de hava da yakaladığı Bane’in hamlelerine kafa darbesi ile karşılık verip rakibi yener. Bu da tesadüf sanırım 🙂 Velhasıl sözü daha fazla uzatmadan  biri Kutsal Kılıcı diğer Kutsal bildiği Gotham‘ı kurtarır ve filmler biter !

Bunu okuyan sayın okuyucu sen saçmaladın diyorsan bana lütfen önce Tarkan Güçlü Kahraman sonra Batman Kara Şövalye Yükseliyor filmlerini izleyiniz. Umarım fikriniz değişecektir!
Sevgi ve saygılarımla, yeni yazılarımda görüşmek üzere 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir