Lobilerden Kareler 004

Lobilerden Kareler köşemize devam ediyoruz. Bu hafta Muhammed Soysal ve Utku Uluer‘in arşivinden seçtiğimiz 7 kareye yer vereceğiz. Bu hafta Ben Doğarken Ölmüşüm, Batsın bu Dünya ve Hatasız Kul Olmaz gibi Orhan Gencebay’ın en önemli filmlerinden birer kare seçtik. Kareleirn altlarındaki yazıları ise Muhammed Soysal yazdı. Her zaman ki gibi karelerin üzerine tıklayarak büyütebilirsiniz.

Esir Hayat 1974 – Perihan Savaş – Tarık Akan
Aşk mı ? Para mı ?
Aşk olsun tabiki de para …

Kaderimin Oyunu 1972 – Tarık Akan – Şükriye Atav – Hülya Koçyiğit

Kareler

Gol kralı final sahnesi – İnönü stadının önünde arka fonda Suna Yıldızoğlu, Kemal Sunal ise İspanyol Aysel’e güle güle demektedir (görsel sinematurk’ten)

Bu sefer bir Orhan Gencebay üçlemesi yapacağız Orhan Gencebay ve üç güzel kadın: Necla Nazır, Fatma Girik ve Müjde Ar

Ben doğarken ölmüşüm 1973 – Necla Nazır – Orhan Gencebay
Film o dönem en dramatik yapıtlardan birisidir. Gerçekten Bir insanın sevdikleri için kendinden her şeyden nasıl vazgeçtiğini anlatır ve yaşatır.

Hatasız Kul Olmaz 1977 – Fatma Girik – Orhan Gencebay
Yeşilçam filmlerin geleneğidir bir şarkıcının kendi şarkı veya albüm ismiyle film çevirmesi

Batsın Bu Dünya 1975 – Orhan Gencebay – Müjde Ar

Kuşçu 1973 – Cüneyt Arkın – Ahmet Arıkan
Bir insanın hayatta kaybedicek daha neyi olabilir ki
Oğlu için ölümü göze alan bir adam..
Film müziği de çok güzeldir.
Mikis Theodorakis – Paola 11099
https://www.youtube.com/watch?v=um9xfx0dp4s

Lobilerden Kareler 003

Uzun süredir “neden ağırlıklı olarak filmlerden yakaladığımız karelerden oluşturduğumuz galerileri sunduğumuzu” bize sordular. Kaliteli görseller ve çekilmiş fotoğrafları görmek isteyen çok fazla kullanıcı var. Son dönem sitemize epey katkı sağlayan Muhammed Soysal‘ın da önerisi ile Cuma günleri yayınlanacak bir “Lobilerden Kareler” köşesi yapmaya karar verdik. Yani haftaya film karelerinden yakalanmış görsellerle başlayıp hafta içini lobilerden kareler ile kapatacağız artık. Bu bölümde görsellerin çoğaltılabilme ve haksız kazanç sağlama ihtimaline karşı özel arşivlerden alınmış  görsellere logo ve sitemizin ismini ekleyeceğiz. Görselleri beğenip bir sunum veya kitapta kullanmak isterseniz, yüksek çözünürlülük için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir