Hakan Balamir Hayatını Kaybetti

Hakan Balamir

Türk sinemasının usta oyuncularından 72 yaşındaki Hakan Balamir uzun süredir mücadele ettiği Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) nedeniyle bir süredir nefes almakta zorlanıyordu. Yaklaşık bir hafta önce durumu ağırlaşan Balamir, ailesi tarafından Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü.

Ünlü oyuncu burada Solunumsal Yoğun Bakım Ünitesi’ne yatırıldı. Yaklaşık 1 haftadır tedavisi devam eden ve durumu ağırlaşan Balamir, bugün saat 20.00 sıralarında hayata gözlerini yumdu.  1974 yılında başrolde oynadığı “Yunus Emre” adlı sinema filmindeki rolü ile 11. Antalya Film Şenliği En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan ve 1985 yılında yapımcılığını kendisinin yaptığı ve yönetmenliğini Sinan Çetin’in yaptığı “14 Numara” adlı sinema filmindeki “arap” karakteri ile 22. Antalya Film Şenliği – En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanan oyuncu bir süredir sinemadan uzaktı.

PERŞEMBE GÜNÜ TOPRAĞA VERİLECEK

Oyuncu Hakan Balamir’in, Perşembe günü Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği belirtildi.

Diyet (1974) Hakan Balamir, Erol Taş, Hülya Koçyiğit

1945 yılında İstanbul’da dünyaya gelen oyuncu babasının subay olması dolayısıyla tayinlerle birçok il gezmiştir. Çocukluğu babasının görev yaptığı Giresun’da geçmiştir. İlkokula Sivas, Ziya Gökalp ilkokulunda başlamış, ikinci sınıftan sonra İstanbul’da devam etmiştir. Ortaokulu Ankara’da okuyan Balamir, Lise 2.sınıftan sonra İstanbul’a yeniden dönmüş, liseyi bitirdikten sonra gazetecilik okumuş ama bu mesleği hiç yapmamıştır. O dönemlerde anne babası boşanan Hakan Balamir’in ilk para kazandığı iş, Ankara’da gazinolarda sahne alan sanatçıların afişleri İstanbul’da bastırıp asılması işi oldu. Daha sonra “Ses” dergisinin yaptığı yarışmaya katıldı. Yarışmada dereceye giremese de “Bir Aşk Bin Ölüm” filminde oynaması için teklif geldi. Bu film ile sinemaya başladı.

One thought on “Hakan Balamir Hayatını Kaybetti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir