Zübük filmi yeniden çekilecek

Bugün çok ilginç bir habere rastladık. NTV’deki ve Cumhuriyet’teki haberlere göre Zübük filminin yeniden çekileceği haberini Birsen Altuntaş ilk olarak Medyatava’da vermiş. Haberi 2 siteden derlediğimizde ortaya aşağıdaki bilgiler çıktı:

Kemal Sunal‘ın başrolde yer aldığı, Kartal Tibet‘in yönetmenliğini, Atıf Yılmaz‘ın senaristliğini yaptığı Zübük filmi, yeniden beyazperdeye gelmeye hazırlanıyor.

1980 yılında çekilen ve kadrosunda Kemal Sunal, Nevra Serezli, Bülent Kayabaş, Kadir Savun ve Osman Alyanak gibi önemli oyuncuları barındıran ‘Zübük’ filminin yeni çekiminde Kemal Sunal‘ın hayat verdiği İbrahim Zübükzade rolünü ünlü oyuncu Levent Üzümcü canlandıracak.

Açıklama yapan yönetmen Ezel Akay, “Aslında filmi geçen yaz çekecektik. Ancak 15 Temmuz nedeniyle ertelemiştik. Filmin her şeyi hazır, bütçesinin çalışmaları bittikten sonra bu yaz sonu gibi çekmeye başlarız” dedi.

Sosyal medyadan açıklama yapan Levent Üzümcü ise “Zübük ile ilgili çok soru geliyor, anlatayım. Geçen sene yapacaktık darbe girişimi sonrası rafa kalkmıştı. Şimdi tekrar yapılma ihtimali var” ifadelerini kullandı.

 

Gerçekten Aziz Nesin‘in Zübük kitabınının yeniden filmini çekmeye gerek var mı sorusunu pek çok kişi soruyordur diye düşünüyoruz. Çünkü Kemal Sunal Zübükzade’yi oldukça başarılı şekilde canlandırmıştı ve özdeşmişti. Açıkcası Levent Üzümcü seçimi beni epey şaşırttı. Belki de kitaba farklı bir bakış açısı getirerek, hikayeyi günümüze uygulayarak Kemal Sunal‘ın filmi ile yarışmadan veya onun yerine geçmeye çalışmadan bir şeyler ortaya konabilir. Ne olursa olsun filmin yeniden çekilecek olması oldukça cesur bir karar ve pek çok tartışma ortaya çıkabilir. Zübük gündemi yeniden işgal edeceğe benziyor, bekleyip göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir