Alborotadores (Belalılar) Almeria Western Film Festivalinde

Almeria

Çektiği kovboy filmleriyle daha önceleri de sık sık gündeme gelen yönetmen Hasan Karcı’nın son filmi ‘Alborotadores‘ veya Türkçe ismiyle ‘Belalılar‘ filmi, 7. Almeria Western Film Festivali‘ne katılmaya hak kazandı. İlk elemeleri başarıyla geçen ve başrolünde Cengiz Güçlü’nün rol aldığı’Belalılar filmi Ekim ayında ispanya’da düzenlenecek uluslararası Almeria Film Festivali‘nde ülkemizi temsil edecek.

Son yıllarda büyük bütçeler harcanarak çekilen sinema filmlerine inat Hasan Karcı  sinemadan kazandığı parayı yine sinemaya harcayıp birkaç absürd kovboy filmi çekmişti. En son filmi de dünyanın önemli western film festivallerinden birisine katılmaya hak kazandı.

DAHA ÖNCE DE ÖDÜL ALMIŞTI

Yönetmen Hasan Karcı aslında Almeria yabancı değil. Geçtiğimiz yıl da aynı festivalde yine başrolünde Cengiz Güçlü’nün oynadığı bir kovboy filmiyle üçüncülük ödülü elde ederek ülkemizi başarıyla temsil etmişti.

Belalılar filminde ise Cengiz Güçlü, Sinan Bengier, Gül Arslan, Güray Kip, Hasan Yıldız, Ökkeş Avgın, Hilal Naz Öztürk, Ayşe Kadlan, Gürcan Küçüker, John Hutchins, Jose Hita, Yvonne König, Janine Hutchins, Tommi Coombes gibi oyuncuların rol alıyor.

İspanya’nın Almeria Tabernas kasabasında 1968 yılında kurulmuş olan İyi Kötü Çirkin, Trinita kardeşler, Bir Avuç Dolar, gibi birçok western filminin çekildiği platoda çekildi.

Meksikalı bir haydut Mask (Sinan Bengier) ile Şerif Cengiz (Cengiz Güçlü) arasında geçen absürd komedi filmi Belalılar filmini detaylı olarak sitemizde de ele alacağız…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir