Film Karelerinde Yeşilçam 124

Bir süreden beridir Aykut Emrel Akalın’ın filmlerden yakaladığı karelere yer vermediğimizi fark ettik. Bu bölümün ortaya çıkmasından büyük katkısı bulunan ve sadece yakaladığı karelerle değil onların altına yazdıklarıyla da sinema tarihimize katkıda bulunan Aykut Emrel Akalın’ın yakaladığı 8 kareye bu haftaki yani 124. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde yer vereceğiz. Ayrıca Utku Uluer‘in yakaladığı 2 görseli de paylaşıyoruz. Ayşen Aydemir, Sevin Okyay ve Erol Deniz bu paylaşımla birlikte ilk kez sitemize konuk oluyorlar.  Karelerin üzerilerine tıklayarak büyütebilirsiniz. Ayrıca geçmiş galerilerimize bakmak için BURAYA tıklayabilirsiniz.

Yeşilçam Tevfik Şen

Tevfik Şen vefat etti. çok beğendiğim bir aktördü. mekanı cennet olsun.

ve Kamran Usluer… Yeşilçam’a sadece sesiyle değil güçlü oyunculuğuyla da renk katmış çok değerli bir aktördü. Bence yeri doldurulamaz.

14 numara filmi… Duru güzelliği ile Serpil Çakmaklı ve yanında Bülent Bilgiç. Serpil Çakmaklı bu filmdeki halini koruyabilse bence Türk sinemasının en güzel kadınlarından birisi olarak anılacaktı…

Erol Deniz – birçok türk filminde küçük rollerde görünen bu yeşilçam emekçisi “Erol Deniz” kendisi prodüksiyon amiri olarak emek vermiştir. çalıştığı filmlerde rol almıştır. meşhur “Muhsin bey” filminin’de set amiriydi. O dönemde kendisini yakından görmüştüm.

Tabutta Rövaşata filminin eroin bağımlısı rolündeki muhteşem oyuncusu.
Sadece 1 film ile seyircinin gönlünü kazanmıştır
Ayşen Aydemir 1964 yılında doğmuş 1999 yılında vefat etmiştir.

Sevin Okyay

Şaban askerde dizisinin seti olmalı. Tanıdıklarımız; Tuncay Akçay, Hüseyin Zan, Necdet Kökeş, Ali Erdoğan (sol başta ayakta) , Nihat Nikerel (Tuncay Akça’nın koluna girdiği rahmetli) ve Caner Alkaya (en arkadaki)

1978 yılı… Avanak AbdiKemal Sunal‘ın başrol oynadığı filmden Sönmez Yıkılmaz, Hakkı Kıvanç ve Arap Celal (Utku Uluer’den not: “Sönmez ağabey paylaşmış ben de ekledim…“)

Bahar Erdeniz burada kötü yola düşmüş pavyonda çalışan bir konsamatris olarak poz vermiş.

Film Karelerinde Yeşilçam 124

NOT: Bu köşemizde sadece filmlerden yakalanmış kareler yer almaktadır. Lobilerden alınan veya film setlerinden yer almış görsellerle ilgili farklı paylaşımlarımız ve galerilerimiz mevcuttur. Bazen yakalanmış görsellerde bulanıklık olabilir bu tamamen kopya ile alakalıdır. Film Karelerinde Yeşilçam köşemizde bulunan bu görselleri sadece internet üzerindeki görsel arşive katkı sağlamak için derlemekteyiz.

One thought on “Film Karelerinde Yeşilçam 124

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir