2017 Yılının En Çok Okunan Yazıları!

Merhaba değerli Sinematik Yeşilçam Okurları

Bu yıl sitemizin okunma oranı %40 artarak, bizim için beklentilerimizin üzerinde bir okunma oranına erişti. Aralık 2017 ise çok yoğun içerik üretemediğimiz bir ay olmasına rağmen tüm site tarihimizin uzak ara en çok okunduğu ay oldu. Bizlere verdiğiniz destekten dolayı hepinize teşekkür ediyoruz.

Bu tablo bize sitemizin sadece günlük bir yayın değil arşivsel bir değeri olduğunu da açık olarak gösterdi. İlk 10 listemize baktığımızda da bunu destekleyen bir tablo ortaya çıktı. Pek çok yazımızın okunma oranının zaman içinde yükseliyor olması bizim için çok sevindirici. Ayrıca sene sonu analizinde sitemiz içerisindeki Film İncelemesi yazılarımızın sayısının artması gerektiğini de net olarak gördük. Bu yıl içerik üretiminde Muhammed Soysal, Suzan Dilek, Sabahattin Bilgiç, Cem Şeftalicoğlu, Ertan Tunç, Tamer Yiğit ve Can Sönmez yazılarıyla ve dolaylı destekleriyle gizli kahramanlarımız oldular.

Aşağıda sizler için en fazla okunan 10 yazımızı derledik. Bu liste içerisine sitemizde yayınlanan Haberlere ve başka kaynaklardan derlediğimiz Söyleşilere yer vermedik. Bu yıl çok fazla önemli ismi kaybettik, onlar ile ilgili haberler sitemizin en çok yazıları olmuşlar. Haber oldukları ve derlenmiş güncel yazılar oldukları için onları liste dışında bırakmanın daha doğru olduğunu düşündük.

Hepinizin yeni yılını kutlarkensağlıklı, huzur dolu ve keyifli bir 2018 diliyoruz ve listemizle sizleri baş başa bırakıyoruz:

2017 En Çok

İlk 10 listemiz:

Eylül ayında yayınladığımız Sabahattin Bilgiç imzalı yazımız sitemizin bu yıl en fazla okunan 10. yazısı oldu. Sitemizin en çok okunan yazıları içerisine girecek.

Yeşilçam’dan İspanya’ya, Kartpostaldan Plak Kapağına – Suzan Avcı (1976)

Bu yıl en fazla okunan 9. yazımız Utku Uluer imzalı Şalvar Davası yazısı oldu

Müjde Ar & Şener Şen – Şalvar Davası (1983)

2013 yılında yayınladığımız bu yazımız da ilginç bir şekilde 2017 içinde çok okunan 8. yazımız olmuş. 2016 yılına kadar çok az tıklama alan yazı/galeri bu sene epey ilgi görmüş

Yeşilçamın Güzel Kadınları – Mualla Omay

Bu yıl eski pek çok yazımızın internette tek kaynak olmasından dolayı çok fazla tıklanmaya başladığını gördük. Gökay Gelgeç’in yazdığı 2013 tarihli bu yazımızda en çok okunan 7. yazımız olarak 4 yılın 15 katından fazla bu sene okunmuş oldu

Anadolu Western leri: Fatma Girik & Tamer Yiğit – KIZGIN TOPRAK (1973)

2014 yılında yayınladığımız Can Sönmez imzalı yazımız bu sene diğer senelerin tam 3 katı okunmuş ve 2017’de en çok okunan 6. yazımız olmuş

Kemal Sunal – Yüz Numaralı Adam (1978)

5. en fazla okunan yazımız Dilek Güven imzalı Yaz Bekarı, Eylül 2016’da kaybettiğimiz Tarık Akan’ın sitemizde en fazla okunan yazısı da oldu.

Tarık Akan & Gülşen Bubikoğlu – Yaz Bekarı (1974)

Sitemizin en çok okunan 2. yazısı, 2017’nin en çok okunan 4. yazısı olmuş. Bir Semra Uygun klasiği:

Semra Uygun Yazdı – İsim Annem: Semra Özdamar

Serdar Kökçeoğlu’nun seneler önce Geceyarısı Sineması dergisinde yayınlanan yazısının net versiyonunu 2016 yılında yayınlamıştık. Bu yazı bu sene en çok okunan 3. yazımızdı

Bir Zerrin Egeliler Filmi: Şehvet Uçurumu

Sitemizin en fazla tıklanan yazısı bu yıl da epey okuyucuya ulaştı ve en çok okunan 2. yazımız oldu…

Üçkağıtçı ve Gerzek Şaban filmlerindeki mekanlar ve bugünki halleri

Bu yıl en fazla tıklanan yazımız uzak ara Ateş Parçası oldu…

Arzu Okay – Ateş Parçası (1977)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir