Western Filmi Belalılar, 22 Aralık’ta Vizyona Girdi

İlk olarak kısa film olarak çekilen, site de tanıttığımız daha sonra İspanya’da Almeria Film Festivali’nden ödül alan Belalılar kısa filminin sinema filmi versiyonu da çekildi.

Yeşilçam döneminde Metro Film’in ilk yönetmenlerinden biri olan Hasan Karcı‘nın Yeşilçam’a veda filmi de Belalılar… Yani yönetmenlik hayatına veda ettiği film olarak kabul ediliyor. Hasan Karcı, bugüne kadar sinemadan kazandığı bütün parayı bu filme harcamış. Cengiz Güçlü, Sinan Bengier, Mimoza Elezi, Gül Arslan, Güray Kip, Hasan Yıldız, Ökkeş Avgın, Hilal Naz Öztürk, Ayşe Kadlan, Gürcan Küçüker, John Hutchins, Jose Hita, Yvonne Könnig, Janine Hutcihns, Tommy Combes, Didier Mathiver, Karin d.Angela filmin oyuncu kadrosu.

Filmin çekimleri büyük ölçüde İspanya Almeria’da yapılmıştı. Yabancı oyuncuların epey katkıda bulunduğu film western filmografimize de dahil olmuş oldu.

Filmin gösterimi ise Grand Pera Emek Sineması’nda 22 Aralık’ta başlıyor. Filmin gösteriminden önce Türkiye Western Kulüp tarafından Emek Sineması çalışanlarına bir plaket verildi. Plaketi çalışanlar adına Emek Sineması müdürü Remzi Buharalı aldı.

Belalılar

Belalar filminin Lolita’sı Mimoza Elezi, galada şunları söylemiş “Film bir absürt komedi aslında. Bir tarafta eski Maya döneminden insanları dumanla telepati yaparak iletişim kurarken göruyoruz, diğer tarafta ise bugünün son model telefonu ile görüyoruz. Bir tarafta haydutların çirkefliği ve acımasızlığını görürken diğer tarafta Karadeniz’in kol bastı oyununu görüyoruz. Bir tarafta seri katil acımasız bir kovboyu görürken öte yandan bir adalet kararı vurgulanıyor. Sonu da filmin en güzel mesajını anlatıyor. Her ülkede cinayetler var. Ve bazı ülkelerde idam kararları uygulanıyor. Fakat biz Türk olarak idama karşı olduğumuz için normalde western kültüründe idamla cezalandırılması gereken bir haydutun idam cezasının uygulanışı gösterilmiyor. Yani finalinde darağacına bağlı boş bir iple sürpriz bekliyor izleyiciyi…”

“Çekimler yapılırken çok güldük, çok eğlendik fakat Belalılar filminin son sahnesine kadar filmin mesajını aslında biz de bilmiyorduk oyuncular olarak. Son sahnede biz de anladık asıl mesajın sonda olduğunu. Filmde İspanyol oyuncuların da destek amacıyla rol aldı” diyen Elezi, maalesef bu tür yapımlara Türkiye’de yeterli destek verilmediğinden dem vuruyor. Film Bonne Vie dergisinde de yer almış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir