2. Eskimeyen Film Günleri Programı Belli Oldu (14-18 Mart 2018)

Bilim ve Sanat Vakfı Türk Sineması Araştırmaları (BİSAV TSA), Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nin katılımıyla, 14-18 Mart 2018 tarihleri arasında, Yeşilçam’ın unutulmaz klasiklerinden ödüllü Türk filmlerine uzanan geniş bir seçkiyle 2. Eskimeyen Film Günleri’ni düzenliyor.

Klasikler, zaman içerisinde kült haline dönüşen yapımlar, kıyıda köşede kalmış gizli hazineler ve güncel ödüllü filmlerle birlikte Türk sinemasının mevcut birikimi yeni kuşaklara aktarılıyor. Her gösterim öncesi çeşitli akademisyen ve yazarların sunumlarıyla renklenecek programda, aynı zamanda panellerle birlikte Yeşilçam’ın günümüzdeki insanların duygu topografyalarında nasıl karşılık bulduğu da tartışmaya açılacak.

2. Eskimeyen Film Günleri2. Eskimeyen Film Günleri Programında Klasikler, Gizli Hazineler ve Taşra Filmleri olmak üzere üç ana başlık bulunuyor. Bu başlıklar altında Lütfi Ö. Akad, Metin Erksan, Yılmaz Güney, Zeki Ökten, Muhsin Ertuğrul, Emin Alper, Yavuz Turgul, Yılmaz Erdoğan ve Yusuf Kurçenli başta olmak üzere pek çok yönetmenin sinemasından örneklere yer verilecek. 2. Eskimeyen Film Günleri içindeki filmlerle paralel bir şekilde, “Türk Sineması’nda Taşra Temsili” ve “Sinema Sinemaya Bakıyor” başlıklarıyla iki panel de düzenlenecek. Programdaki filmler üzerine yazılmış makalelerden oluşan, filmlerle ilgili afiş ve özel görsellerin yer aldığı Türkçe ve İngilizce basılan özel bir kitap da sinemaseverlerin dikkatine sunulacak.

14 Mart Çarşamba günü Bilim ve Sanat Vakfı’ndaki Kahveci Güzeli (1941), Tepenin Ardı (2012) ve Reis Bey(1988) filmlerinin gösterimiyle başlayacak programda,

15 Mart Perşembe günü İstanbul Şehir Üniversitesi’nin Dragos Kampüsü’ndeki Konferans Salonu’nda Gölge Oyunu (1992), Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni (1990) ve Vizontele (2000) izleyici ile buluşacak. Sonrasında ise moderatörlüğünü Canan Balan’ın yapacağı, Peyami Çelikcan, Nezih Erdoğan ve Ayça Çiftçi’nin konuşmacı olarak yer alacağı, Türk sinemasında sinemayı konu eden filmlerin ele alınacağı “Sinema Sinemaya Bakıyor” başlıklı bir panel düzenlenecek.

16 Mart Cuma günü Camdan Kalp (1990), Sevmek Zamanı (1965), Kız Kardeşim: Mommo (2009) filmleri Bilim ve Sanat Vakfı’nda seyirciyle buluşacak. Aynı günün akşamı Barış Saydam’ın moderatörlüğünde Alim Arlı, Hasanali Yıldırım, Murat Tırpan ve Tarık Tufan’ın konuşmacı olduğu “Yeni Türk Sineması’nda Taşra Temsili” başlığıyla bir panel düzenlenecek.

17 Mart Cumartesi günü etkinlik kapsamında Yangın Var (1960), Faize Hücum (1982) ve Selamsız Bandosu(1987) ve 18 Mart Pazar günü Gramofon Avrat (1987), Yozgat Blues (2013) ve Umut (1970) filmlerinin gösterimi Beyoğlu Cinemajestic Sineması’nda gerçekleşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir