Radyo Arkası – Çetin İnanç ve Dünyayı Kurtaran Adam Özel Programı

Çetin İnanç ve Utku Uluer

Son 8 yıl içerisinde değerli yönetmen Çetin İnanç ile defalarca sohbet etme ve görüşme imkanı buldum. Gökay Gelgeç‘in Maltepe‘de beni tanıştırmasıyla başlayan bu dostluğumuz daha sonra 2 Fantasturka festivali ile daha samimi bir zemine oturdu. Geçen 8 yıl içerisinde kendi yapmadığım ancak Çetin İnanç ile yapılan söyleşilerde de bulunma şansı da elde ettim. Kimi zaman moderatörlük yaptım kimi zaman söyleşinin bir parçası da oldum.  Bu görüşmelerin bazılarında sadece izleyici olarak katılmakta zevkliydi.

Çetin İnanç ile yaptığım görüşmelerin en ilginci ise ona koleksiyonumda bulunan kendisi ile ilgili afiş, lobi ve dergileri gösterdiğim görüşme oldu. O görüşmemizde Çetin İnanç‘a sürpriz yaparak değerli dostum Ali Deniz‘in bana ulaştırdığı Bombala Oski Bombala filmini birlikte izleme şansı yakaladım. Ayrıca o gün yeğeni Pınar Öğünç‘ün yazdığı Jet Rejisör kitabının baskısı üzerine bir de söyleşi yapma fırsatımız oldu. Bu söyleşiyi 3 gün sonra 07 Haziran 2016 tarihinde Açık Radyo‘da Yeşilçam Arkeolojisi Programında yayınladım. Aşağıdaki linke tıklayarak dinleyebilirsiniz:

http://acikradyo.com.tr/podcast/193320

Bu görüşmemizden sonra Çetin İnanç‘ın Ed Glaser‘a verdiği söyleşiden sonra bir süre haber alamadım. O dönem yarı belgesel şeklinde hazırlanacak bir filmi yöneteceğinden dolayı heyecanlı idi. Ancak proje hayata geçirilemedi. O dönemden sonra İnanç’ın keyfinin kaçtığını da gözlemledim. Erdem Yazar ile keyifli söyleşi yaptı ki ben de konuya dahil oldum. Zaten öğrenci denildimi Çetin abi için akan sular dururdu. Desteğini esirgemezdi. Yine de o süreçten sonra çok fazla söyleşide yer almadı sağlık durumu da bir dönem izin vermedi.

Dünyayı Kurtaran Adam filmi ile ilgili bir radyo programı yapmaya karar verdiğimde ise bana verdiği cevap neden ona Jet Rejisör lakabının takıldığını da gösteriyordu:

Utkucuğum bu aralar pek keyfim yok. Zaten Pınar ile yaptığımız kitapta çoğu şeyi anlattım. İllaki bir şeyler istiyorsan kaç senedir beraber kayıtlar yaptık. Çekimler oldu. Sen kayıtlardan kes, biç montaj yap. Zaten aynı şeyleri anlatacağım, bu şekilde hem yorulmamış oluruz hem de kayıtları kullanmış olursun.

Çetin abi yine pratikliğini konuşturmuştu. Ben de elimdeki video ve ses kayıtlarını taradım. Gerçektende elimde 5 saate yakın kayıt vardı. Dünyayı Kurtaran Adam soundtrack olarak seçtiğimiz şarkılar ile Çetin İnanç‘ın sesi ve filmden repliklerle ben de unutulmaz bir Yeşilçam Arkeolojisi bölümü hazırladım. Program hem arşivlik oldu hem de Çetin abinin kıvrak zekası ile hayat bulmuş oldu. Zaten böyle bir programda bu şekilde hayat buldu.

Aşağıdaki linke tıklayarak 2 Mayıs 2017 tarihinde Açık Radyo 94.9 için hazırladığım Dünyayı Kurtaran Adam özel bölümünü dinleyebilirsiniz:

http://acikradyo.com.tr/podcast/193379

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir